Neredesiniz Efendiler

Ramazan Özaylı yazdı…

Neredesiniz Efendiler
15 Şubat 2022 11:25

Merkez ilçelerinde yaklaşık 1.5 milyon nüfusa sahip bir şehirde 10 bin kişinin futbola hatta spora bu kadar uzak olmasını anlamlandıramıyorum.

Ne yazık ki şehir bilinci, spor bilinci ve kültürü bir türlü oturmuyor. Çekilen çilelerin ,verilen mücadelelerin, aşılan zorlukların bir anlamı kalmıyor bu stat boş kaldığı zaman. Sizlerden zamanınız dışında çok bir şey istenmiyor.

Bilet fiyatları oldukça uygun, kulüp yönetimi 1000 kişilik ücretsiz bilet organizasyonu yapıyor. Ben dahil olmak üzere bir çok renktaş açık bilet teklifinde bulunarak maça ilgi çekmeye çalışıyor. Fakat ilgi yok denecek kadar az.

Bir önceki iç saha müsabakasına göre tribünde sayımız fazla idi. Fakat Antalya şehri bu değil, Antalyaspor’a gönül verenler bu kadar az değil ve olmamalıdır. Gerçek Antalyasporlular kim diye merak ediyorsanız, Karagümrük maçında tribünde yerini alanlar ve takımını yalnız bırakmayanlardır. Hepsinin ayağına, yüreğine sağlık.

Kulüp yönetimi İstanbul takımları ile oynanacak müsabakalara özel önlem ya da alternatifler üretmeli. İnsanlar bilmeli ki bu stat yalnızca hak edenlerin girebileceği bir kompleks olsun. Çok ütopik bir istek gibi duruyor ama aklıma başka da bir şey gelmiyor. Fikri olan var ise oturup konuşalım, tartışalım ve bir yolunu bulup stadı en az 12-14 bin taraftar bandına çekelim.

Sanmayın ki sadece maçlara gelip gidiyoruz. Sahadakilerin görevi fiziksel mücadele, tribünlerin görevi de takımı zihinsel olarak diri tutabilmek.

Ne kadar zevkli bir maç izledik, değil mi? Keyifle oturduk yerlerimize gülerek ayrıldık stattan. Alınan galibiyette, zevkli oyunda kısacası sahada olan her şeyde stada gelen herkesin payı var. Tribünlerin sahadaki aksiyona yüksek tondan reaksiyon vermesi hakeminden tutun rakibe kadar zerk ediyor.

Karagümrük karşısında oyunun bazı bölümlerin de topu rakibe vermemiz dışında söylenebilecek pek olumsuz bir durum yok. Oyundan kısa süreli kopmalarımızı halledersek sorun yaşamayız. Topu teslim ettiğimiz sürelerde Karagümrük bir gol bulsaydı, tribünlerde ırvasalar, totemler havada uçuşurdu.

Takıma yapılan takviyeler ile birlik orta saha ve ileri uçta alternatiflerimiz çoğaldı. Takım olma yolunda güzel bir adım attık, aldığımız bu galibiyeti çok büyütmeden futbolumuzu oynamaya devam.

Cumartesi günü ligde direkt rakibimiz olan Yeni Malatyaspor’a konuk olacağız. İç saha ya da deplasman fark etmeksizin 3 puan odaklı olmamız gerektiğini daha önce belirttim. Yeni Malatyaspor’un ligdeki konumuna aldanmayıp rehavete kapılmadan, sakatsız ve cezalı oyuncu olmadan tertemiz şekilde üç puan alıp Antalya’ya dönmeliyiz.

Sahadakiler işini yapmaya başladı, şu an için çözmemiz gereken durum tribünlerin boş kalması.

Neredesiniz efendiler!