Nefes Aldık

Ligin en zayıf takımına karşı oynayacak olmamız, ilk galibiyet için beni umutlandırmıştı maç öncesi …

Nefes Aldık
27 Eylül 2017 07:55

Günler öncesinden beklediğim bir maçtı. Ligin en zayıf takımına karşı oynayacak olmamız, ilk galibiyet için beni umutlandırmıştı maç öncesi. Takım, taraftar ve ligdeki durumumuz adına çok önemli bir maçtı bizim için. Galibiyet alıp nefes almak için bir imkandı bizim için ve bunu çok şükür ligde bu sezonki ilk galibiyetimizi alarak değerlendirmesini bilerek altı puanla 13. sıraya yükselmeyi başardık.

Maça gelirsek Ferhat iki müthiş kurtarışıyla Kayseri maçındaki hatalarını telafi etti diye düşünüyorum. Sakin ve doğru oynayarak maçın çoğu kısmında kontrolü  ele aldık. Takım çok farklıydı. Sahada istekli ve savaşan bir Antalyaspor vardı. Yeni transfer Vainqueur ilk kez on birde görev aldı ve yüzümü güldürdü. Kendisinin birçok  taraftarın da beğenisini topladığını düşünüyorum. William maçta topu kapıp hızlıca takım arkadaşlarına ulaştırıyor. Oyun görüşü müthiş. Çok rahat ve sakin oynuyor. Takım formuna kavuştu mu paslarıyla daha da etkili olacağına inanıyorum. Özellikle Sandro-William ikilisini görmeyip Osmanlı maçından sonra sabırsızca bekliyorum. Menez sakatlıktan çıkıp ilk maçını yapmasına rağmen adını ve klasını ortaya koydu. Eski kuvvetine kavuşursa orta sahada çok büyük katkıları olacak. Ayağa pas yaparak ve kontrolü oynayarak kazanan bir Antalyaspor’u görmek gerçekten yüzümü güldürdü.

Bu ligde birçok dünya yıldızına sahip olan bir takımız. Tribünler artık full çekmelidir. Bu kadar transfer ve emek dolu tribünleri hak ediyor. Takım güzel, futbol oynamaya başlayıp galibiyetler almaya başlayınca inşallah bunu da göreceğiz.

Rıza Hocanın şişirme, doldur-boşalt taktiği ve korkak futbolu ile yürümeyeceğini beş haftada görmüştük. Altyapı antrenörü David Badia ilk defa takımın başında maça çıkıp, doğru sistemle oynatıp elindeki bu kadronun meyvesini duvar pasları ve pas oyunu ile çatır çatır yedi. Elindeki Nasri gibi futbolcuların böyle özelliğinden faydalanırsan, oyuna ve skora bu yansır. Osmanlıspor maçında hem gol bölgelerinde top dağıtan hem de libero mevkisinde ileriye top çıkaran bir Nasri görmek beni sevindirdi. Tam bir dünya yıldızı kendisi. Ayrıca maç sonu açıklamasıyla birçok taraftarı da sevindirdi.

Maicon, Maicon, Maicon… Geldiği günden beri bir şeyler yapmaya çalışıyor ve bana göre altı hafta içerisinde takımın en iyi ve en çok savaşan futbolcusudur. Hem ofansif hem defansif katkısı var. Maç içinde adam adeta her yerde formanın ve aldığı paranın hakkını veriyor.

Ama tekrar söylüyorum, ligin en kötü takımına karşı oynadığımızı unutmamak lazım. Sivasspor maçı bizim için çok önemli. Umarım çıkış maçımız olur. Ayrıca yeni teknik direktörümüz Leonardo Araujo tüm Antalyaspor camiasına hayırlı uğurlu olsun.

 

 

 

 

 

ETİKETLER: ,