Morais’in Hedefi Şampiyonluğa Oynamak

Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais, takımının kamp yaptığı Hollanda’da Antalyaspor ile hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu…

Morais’in Hedefi  Şampiyonluğa Oynamak
5 Ağustos 2016 12:06

Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais, takımının kamp yaptığı Hollanda’da samimi açıklamalarda bulundu.

Fanatik’e verdiği röportajda takımı ve kendisi hakkındaki soruları cevaplayan Morais, Antalyaspor’daki hedeflerine de değindi.

Antalya’nın çok güzel ve gelişmekte olan bir şehir olduğunu vurgulayan Morais, “Futbol olarak gelişimi de taraftara bağlı. Geçen sene bize çok destek oldular ama bunun artması gerekiyor. Buraya çok kaliteli oyuncular zorlanmadan gelebiliyor. Bana bazen, ‘Antalya bir Braga olur mu!’ diyorlar ama Braga Portekiz’de çok iyi bir takım değil. Ben, her zaman 4. ve 5.’liğe oynayan bir takım değil 1. olmak isterim. Braga bu seviyede değil. Antalya ise bu kapasiteye sahip. Benim her zaman hedefim şampiyonluğa oynamak” diye konuştu.

Geçen sene üzerimde büyük bir misyon olduğunu hatırlatan Portekizli teknik adam, “Çünkü bir beyin kanaması yaşadım ve Antalyaspor dahil olmak üzere etrafımdaki herkes dönmem için bana büyük bir destek verdi. Evet doktorlar futboldan, stresten uzak durmamı söyledi ama onları öyle görünce yüzüstü bırakamazdım. Bu destek beni daha da güçlendirdi. Daha çok bağlandım futbola bu sayede.” dedi.

Yıllarca birlikte çalıştığım Jose Mourinho’nun Portekiz Milli Takımı’nda çalışabileceğini ve çok da başarılı olabileceğine değinen Jose Morais, “Olduğu gibi bir insan. Benim ailemden biri gibidir o… Devamlı görüşürüz. Türkiye’deki oyuncularla ilgili spesifik olarak bir şey konuşmadık hiç ama en son Manchester-Galatasaray maçından sonra görüştük. Türkiye’yi takip ediyor ve beğeniyor. Bana, ‘Türkiye ligi çok kaliteli ve iyi oyuncular var. Doğru bir oluşuma gidilirse, bir Avrupa Kupası alabilirler’ diyor.” şeklinde konuştu.

Portekiz’in Avrupa Şampiyonu olmasının çok fazla sürpriz olmadığını söyleyen Morais, “Pepe, Quaresma, Ronaldo, Nani, Carvalho, Alves… Uluslararası başarı kazanmak için bence son şanslarıydı ve bunu bilerek bir bütün oldular. Grup maçlarında çok iyi oynadığımızı söyleyemem ama o bütünlük eleme maçlarında bizi finale kadar taşıdı ve kupayı aldık. Bu bizim için gerçekten büyük bir başarıydı.” ifadelerini kullandı.

Türkler’in kişiliklerinin çok hoşuna gittiğini aktaran Antalyaspor Teknik Direktörü, “Aynı biz Portekizliler gibi duygularıyla yaşıyorlar. Bu son olay buna en büyük bir örnek aslında. Askeri darbede bile herkes adalet için kendisini sokaklara attı. Bu, çok değerli bir şey. Ben de böyleyim. O yüzden kültür olarak çok benziyoruz, bu yüzden burada çok mutluyum. Bu milliyetçi yapı, insanların bunun için savaşması müthiş. Türk halkını kutluyorum bu nedenle.” diyerek sözlerini tamamladı.