Mağlubiyetin Sorumlusu Futbolculardır

Engin Erdem yazdı…

Mağlubiyetin Sorumlusu Futbolculardır
21 Ekim 2019 08:28

Bir tarafta iki hafta önce Fenerbahçe deplasmanında harika bir galibiyete imza atan, milli araya girerken gözünü en yukarılara diken Antalyaspor… Diğer tarafta ligde galibiyeti olmayan ve şiddetle puana ihtiyacı olan üç puanlı Gençlerbirliği…

Maçtan önce “kim kazanır” diye soranlara net ‘Gençlerbirliği‘ diyerek cevap verdim. Çünkü Süper Lig’de işler her zamanki gibi teknik, taktik ve sistemle değil, duygularla yürüyor. Senelerdir süregelen profesyonelliğin sadece kelimeyle ölçüldüğü ligde koca camiaların ne zaman bir şeye aşırı şekilde ihtiyacı olsa, daha fazla kenetleniyor ve başarı için anca o zaman uğraşıyorlar.

Bu bilgiler doğrultusunda ‘en fazla ihtiyacı olan kim‘diye sorarsak kesinlikle cevap Gençlerbirliği’ydi. Daha fazla isteyen, daha fazla ihtiyacı olan, daha fazla koşan kısaca duygu yönünden en yoğun olan takım maçı kazandı.

Maç sonunda da Bülent Korkmaz güzide şehrimizin sahasında altı sıfır mağlup olan futbolcuların suçu olmadığını söyleyerek tüm sorumluluğu üzerine aldı. Sonunda üzülen yine taraftar oldu. Kendisine göre doğru bir hareket fakat kimse kusura bakmasın bu mağlubiyetin sorumlusu futbolcu grubudur.

Umarım bu ağır mağlubiyet tüm gruba ders olur ve Antalya’da oynadıkları maçlara biraz daha fazla motive olup, iyi hazırlanırlar ve bir daha hüsran yaşatmazlar.