Gencer: “Herkesin Korkulu Rüyası Haline Geldik”

Başkan Gültekin Gencer, Antalya Arena ile birlikte Antalyaspor’un her takım için bir korkulu rüya haline geldiğini söyledi …

Gencer: “Herkesin Korkulu Rüyası Haline Geldik”
26 Mayıs 2016 14:24

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Radyospor’a yaptığı açıklamada önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Gültekin Gencer, Antalya Arena ile birlikte Antalyaspor’un her takım için bir korkulu rüya haline geldiğini söyledi.

Geçtiğimiz sezon stadyumun geç teslim edilmei sebebiyle maçların büyük bir kısmını Antalya Arena’da oynayamadıklarını belirten Gültekin Gencer, Antalyaspor’un Antalya Arena’ya alıştıkça her Süper Lig takımı için korkulu rüya haline geldiğini söyledi.

Antalyaspor’un şehir merkezinden taşınmasının ardından Antalya’nın futbol şehri olmaktan uzaklaştığını dile getiren Gencer, deplasmanlara zamanında 20.000 kişi giden bir takımın 2.5 milyon nüfusa sahip bir şehirde geçtiğimiz senelerde 1250 taraftar ortalamasıyla oynadığını söyledi. Geçtiğimiz sezon Antalya Arena’ya taşınılmasının ardından 50.000’e yaklaşan Passolig sayısı ve kombine satışlarında da muazzam bir artış görüldüğünü söyleyen Gültekin Gencer, Antalya Arena ile birlikte Antalya’nın yeniden bir futbol şehri olma yolunda ilerlediğini savundu.

Türkiye – İsveç maçında olduğu gibi bugün oynanacak olan kupa finalinde ve pazar günü oynanacak olan Türkiye – Karadağ maçında da tribünlerin full olacağını aktaran Gencer, Antalya’nın Türkiye’nin en büyük futbol şehri olmaya aday olduğuna dikkat çekti.

Geçtiğimiz sezon 9000 taraftar ortalaması ile Avrupa’da 98. sırada yer aldıklarını söyleyen Gültekin Gencer, bu sezonki hedeflerinin taraftar sayısında ilk dört içinde olmak ve Avrupa’da da ilk elliye girmek olduğunu açıkladı.