Korkak Futbol

Bu yenilgi, hem teknik kadronun hem de futbolcuların aklını başına getirmeli …

Korkak Futbol
30 Ağustos 2016 07:54

Alanyaspor’un cezası nedeniyle maç sahamızda. Tribünlerde sadece Antalyaspor taraftarı var. Yani sahanın tek hakimiyiz. Üstüne üstlük maça 1-0 önde başlıyoruz. Stad bestelerle inliyor. Futbolcu ve teknik ekibin tek yapması gereken ikinci golü bulmak ve ardından Alanyaspor’un gardı düşecek.

Ne mi oluyor? Önce golün sinyalleri geliyor, ardından Ozan amatör küme kalecisinin yapmayacağı bir hata yapıyor ve maça denge geliyor. Denge geliyor derken skor olarak denge geliyor, oyun olarak Alanyaspor’la Antalyaspor arasında bir gömlek fark var. Bu futbolcu kalitesinden dolayı değil ama. Korkak futbol anlayışı ve onun getirisi olan defansif kadrodan dolayı.

Geçen sene takıma içeride muhteşem futbol oynatan Morais gitmiş yerine bambaşka bir adam gelmiş. Sahaya sürdüğü ilk 11’in üretkenliği sıfır. Takım durarak oynuyor. Boşa kaçan yok. Sonuç 90+3 te gelen golle hüsran. Sonrasında ortalık yangın yeri. Allah’tan ligin henüz başı. Bu yenilgi, hem teknik kadronun hem de futbolcuların aklını başına getirmeli. Zira hedef üst sıralar derken bir anda kendimizi ateş çemberinde bulabiliriz.

Ayrıca bu takımda şans bulabilmeleri için Inkoom ve Serdar Özkan’ın yeni transfer mi olması gerekiyor? Sahadakilerin oynadığının misliyle daha iyisini oynar bu iki futbolcu. Harcamayın bu takımın iyi futbolcularını kişisel kaprisleriniz uğruna.

Konya maçına 15 gün var. Takımda ne değişmiş göreceğiz. Merakla bekliyorum.