Kaybetmeyi Düşünmeyin

Kaybetmeyi düşünmeyin. Oynayın, kazanın, Antalya’yı bayram yerine çevirin…

Kaybetmeyi Düşünmeyin
2 Mayıs 2018 08:55

Antalyaspor, kazanması halinde ligde kalmayı hemen hemen garantileyeceği maçta kendi evinde üstelik öne de geçtiği halde Trabzonspor’a mağlup olarak ayağına gelen fırsatı tepti.

Mağlubiyetin başlıca sebebi kısıtlı ve kırılgan bir kadro yapısına sahip oluşumuz. Üstüne yanlış oyuncu tercihleri, bazı oyuncuların hala küme düşme potasının ciddiyetini kavrayamayışı sonumuzu hazırlıyor. Bir de maç içinde hakemin sonuca etki edecek 1-2 yanlı düdüğü zaten dirençsiz olan takımı iyice düşürüyor.

Yanlış oyuncu tercihlerinden kastım, Nazım Sangare’nin oyuna yedek başlaması. Antalyaspor bu durumdayken takımın neredeyse en iyisini hangi gerekçeyle yedek bırakıyoruz? Bu şu an için bizim takım için lükstür. Sonra Maicon’un yerine oyuna Vainqueur’un girişi… Sezon boyunca varlık gösteremeyen bu oyuncu ne oldu da kurtarıcı olarak oyuna dahil oldu? Altı pasta önüne gelen topa amatör futbolcu o kadar kötü vurmazdı! Onun yerine Harun’u oynat Hamza Hoca. Kasımpaşa deplasmanında da gördük, son dakikalarda girip golünü attı. Orta sahada güven veriyor. Basıyor, çalım atıyor, şut çekiyor. Sonra Emre Güral… Bu kardeşimizi ben Eskişehirspor’da oynarken izler, ‘keşke benim takımında olsa‘ diye iç geçirirdim. Eskişehir’in düştüğü sene neredeyse tek başına ligde tutuyordu takımı. Şimdi bakıyorsun, sahada yok. Maça konsantre değil bir kere. Kendini derse veremeyen öğrenci misali. Beden sahada, kafası başka yerde. Bir de sosyal medyadan eleştiri gelince taraftarı engelleme gibi bir huyu var. Bence kalan 3 hafta sadece işine konsantre olmalı ve yeteneklerini sahaya yansıtmalı!

Futbolcularla ilgili sezon bitene kadar yazmayı düşünmüyordum ama kendilerinden fazlasıyla beklentimiz olan oyuncuların kendilerine gelmelerine yardımım dokunur belki diye yapıcı eleştiriler getirmeden edemedim. Umarım faydalı olur.

Kritik Gençlerbirliği maçı öncesi yönetimin Bülent Yıldırım özelinde hakem hatalarına tepki olarak yaptıkları basın açıklamasını çok yerinde buluyorum. Son 3 hafta her fırsatta bu söylemler dillendirilmeli. Geçmişte ayak oyunlarından canı çok yandı Antalyaspor camiasının. Bu kez alt lige düşmeyi kaldırabilecek bir bütçemiz yok. O yüzden kırmızı-beyaza gönül vermiş herkes son üç hafta etle tırnak gibi, kol kola mücadele etmek durumundadır.

Önümüzdeki hafta pazar bütün yollar Ankara’ya çıkacak. Antalyaspor taraftarı yine deplasmanda kendine ayrılan yeri ağzına kadar dolduracaktır. Bundan sonrası futbolcularda. Kaybetmeyi düşünmeyin. Oynayın, kazanın, Antalya’yı bayram yerine çevirin.