Kasımpaşa’dan Çalımbay’a Çirkin İtham

Hasan Hilmi Öksüz, Rıza Çalımbay’ın kendisini Antalyaspor’a pazarladığını söyledi …

Kasımpaşa’dan Çalımbay’a Çirkin İtham
25 Ekim 2016 10:39

Kasımpaşa Başkanvekili Hasan Hilmi Öksüz, Rıza Çalımbay’ın kendisini Antalyaspor’a pazarladığını söyledi.

Öksüz, yaptığı açıklamada Rıza Çalımbay’ın Kasımpaşa’yı yönetirken dahi kendisini Antalyaspor’a pazarladığını ve bu çalışmaları bildiğini aktardı. Rıza Hoca’nın futbolculuğunun ve kariyerinin zirvede olduğunu fakat karakterinin zayıf olduğunu belirten Öksüz, Kasımpaşa’nın Rıza Hoca yüzünden üç haftayı boşa geçirdiğini aktardı. Öksüz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Rıza Çalımbay kendisini çok daha önceden Antalyaspor’a pazarlıyordu. Çalımbay’ın futbolculuk ve hocalık kariyeri zirvede ama önemli olan kariyer değil karakter. Pozitif enerji verebilme meselesi. Arkasında başka hesaplar olmamasıyla alakalı. Takımınıza pozitif enerji veremiyorsanız, takımınızı demoralize edecek demeçler veriyorsanız bunu kendinize bile anlatamazsınız. “Rıza hoca devre arasında verdiği bütün demeçlerde ‘Yönetim istediğimiz futbolcuları bize almıyor.’ diyerek takımın moralini bozdu. Sonra zaten takımı bırakır kaçar gidersiniz. Gittiğiniz yerde de başarılı olamazsınız Allah size vermez. Siz çalışan bir işçisiniz. İnsanlar çalıştıkları müesseselere faydalı olmak için uğraşırlar. Ne kadar başarılı olacakları ayrı bir konu ama önemli olan iyi niyet ve samimiyetle gayret göstermektir.

Rıza Çalımbay’ın takımdan ayrılmasının ardından futbolcuların keyfinin yerine geldiğini dile getiren Öksüz, “Futbolcular çıkıp yapacaklarının en iyisini yapmaya çalışıyor. Rıza hoca ve Kemal hoca döneminde futbolcuların keyifleri çok farklı. Aradaki fark resmen ortada. Futbolcular mutlu. Şu anda futbolcuların hiç bir şikayeti yok. Rıza hoca döneminde futbolcularda bu keyif yoktu.” diye konuştu.