Kara Günler

Artık olmazsa olmaz maçlar oynamaya başladık. Takım her geçen hafta özgüvenini yitiriyor …

Kara Günler
4 Ekim 2016 08:54

Belki bu satırları okuyorken Antalyaspor yeni hocasıyla ilk antremanına çıkıyor olacak. Peki biz bu noktaya nasıl geldik? Geçen sene makine gibi işleyen, içeride herkesi perişan eden takım nereye gitti? Futbolculara bakıyorum, kadro geçen senenin aynısı. Hatta üstüne transferler yapılmış. Hoş, transferlerden birazcık Deniz Kadah dışında işe yarayanı yok. Peki geçen seneki takım neden sefilleri oynuyor?

Galatasaray maçının ilk yarısında bizi umutlandırdılar. İkinci yarıda ise bu seneki kahır futboluna devam edip yine üç gol yediler. Antalyaspor’dan başka maç 1-1’e geldiğinde bu kadar kırılgan bir takım var mıdır ligde? Sanmıyorum.

Problem nereden başlıyor peki? Kaliteli orta saha eksikliği en büyük sebeplerden birisi. İyi bir önliberon var mı? Yok. Orta sahadan topu ayağında tutup takımı rahatlatacak, pas trafiğini sağlayacak bir maestron var mı? Yok. Rakipte topu alan, defansın ve kalecinle karşı karşıya kalıyor. Bu gelen topları karşılayacak bir defansın var mı? Bence var. Peki kalecin var mı? Yok. Böyle bir kadro yapılanmasının başarılı olma ihtimali zaten kafadan çok düşük. Üstüne hoca-futbolcu çekişmesi vs gibi dış sebepler de eklenince dibi görüyorsun.

Artık olmazsa olmaz maçlar oynamaya başladık. Takım her geçen hafta özgüvenini yitiriyor. Daha da kötüsü kaybetme alışkanlığı başlıyor. 15 günlük ara Antalyaspor için resmen ilaç gibi gelecek. Sonrasında içeride muhtemelen yeni hocayla Rizespor maçı var. Şu anda küme düşme hattı için en büyük rakiplerinden birisi… Tabiri caizse döve döve yeneceksin burada Rizespor’u. Yok Eto’o’nun kalçası ağrıyormuş, yok taraftar azmış, yok yağmur yağıyormuş… Bunların hepsi bu saatten sonra bahaneden öteye gitmez benim için. Takımın başında hocanın da olmasına gerek yok şu maç için. Futbolcular akıllarını başlarına alacaklar. Ne yapıyoruz ne yapamıyoruz diye kendi özeleştirilerini yapacaklar. Taraftar tribünde her zamanki gibi desteğini verecek. O tekmeye kafanı uzatacaksın, yıkacaksın, parçalayacaksın ve bu maçı kazanacaksın! Yoksa? Bu işin yoksası da YOK ARTIK.