İyi Mücadele Yetersiz Kadro

Beşiktaş maçı öncesi puan alabileceğimizi düşünen çok fazla Antalyasporlu yoktu. Hatta tribünde genel kanı ”Aman bari fark yemeyelim” şeklindeydi. Haklıydı da böyle düşünenler…

İyi Mücadele Yetersiz Kadro
24 Ocak 2018 07:52

Beşiktaş maçı öncesi puan alabileceğimizi düşünen çok fazla Antalyasporlu yoktu. Hatta tribünde genel kanı ”Aman bari fark yemeyelim” şeklindeydi. Haklıydı da böyle düşünenler. Sakatlar, cezalılar ve sakat rolü yapanlar yüzünden takımın omurgası yoktu sahada. Kurtarıcı rolünü ise genelde yedek kalan, ilk 18’e girmekte zorlanan futbolcular üstlendiler.

Hamza Hamzaoğlu’nun çıkardığı kadroda eleştirilebilecek tek isim Musa Nizam’dı. Sakıb sakat veya cezalı değilse mevcut kadroda her zaman ilk 11 oynar. Maalesef Beşiktaş maçında da Musa Nizam bu seviye için yetersiz olduğunu bir kez daha gösterdi. İki golde de kademe hatası yaptı.

Hamza Hocanın 2 haftalık performansı son derece etkileyici… Kendi yarı alanından fazla vakit kaybetmeden dikine oynayan, devamlı pres yapan bir Antalyaspor yaratmış. Kaybetse bile maç sonunda kendini alkışlatan bu oyun tarzı için kendisine teşekkür ederim. Takıma katkı koyacağına emindim ama 2 haftalık bir sürede bu kadar kısıtlı kadroyla yaptıkları bence takdir edilesi .Umuyorum ki sakat ve cezalı futbolcuların dönüşüyle beraber bu futbolun karşılığı da puan veya puanlar olarak geri dönecektir bize.

Eto’o kalmalı mı gitmeli mi? Transfer döneminin bitmesine sekiz gün kala akıllardaki birkaç sorudan biri de bu. Eto’o bu kadar zor durumdaki bir Antalyaspor’da gönderilmesi lüks olacak isimlerden biri. Sezon sonuna kadar elde tutulup sonrasında kendisine teşekkür edilip gönderilmesi en mantıklı yapılacak hamledir. O ise Antalyaspor’dan iki sene daha kontrat istiyor. İki senede ne kadar katkı verebileceği meçhul. Bu sene 37 yaşındaki Eto’o, 39 yaşında hala Antalyaspor forvetinde ne yapabilir? İstediği para ise bence gerçekçi değil. Futbolcunun yaşlandıkça senelik aldığı ücret düşer. O ise takımın ligdeki sıkıntılı durumunu koz olarak kullanıp, sözleşmeyi mevcut sözleşmesi üzerinden uzatma peşinde. Satsan bir dert, satmasan ve sözleşmeyi uzatsan ayrı bir dert… Satsan belki de onun yerini dolduramayacak ve küme düşeceksin. En kötü senaryo da bu. Elinde tutsan ligde kalacaksın ama maliyet olarak sana yine büyük yük olacak. Terazinin kantarına iki seçeneği koyunca elinde tutup, ligde kalmak seçeneği dah ağır basıyor her ne kadar o maaşın verilmemesi gerekse de.

Peki başka gidebilecek kim var? Djourou için İtalya dedikoduları var kiralık olarak. Bunun Antalyaspor defans hattı için yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum.
Peki transferler ne alemde? 31 Ocak tarihine kadar Antalyaspor’un öncelikli olarak sol bek mevkisi olmak üzere, Eto’o’nun olmadığını hesaplarsak bir de hücum hattında direkt oynayabilecek bir isim transfer etmesi gerekli.

Önümüzde Akhisar deplasmanı var ve Akhisarspor bizim düşme hattındaki direkt rakiplerimizden birisi. Onlara karşı kazanamıyorsan bile kaybetmemen gerekli. Aksini düşünmek bile istemiyorum.

Pazar günü Akhisarspor deplasmanında kıpkırmızı 800 kişilik Antalyaspor ordusu, takımının her yerde olduğu gibi arkasında olacak. Umarım bu sene özlediğimiz deplasman galibiyeti ve şahlanışımız orada başlar.