İyisiyle Kötüsüyle

İyisiyle Kötüsüyle
30 Ekim 2014 16:20

Yedi hafta sonunda ilk ikide olmak tabii ki güzel. Gönlümüzden geçen, sezon sonuna kadar bu noktada kalıp Süper Lige direkt çıkabilmek… Ancak bunu başarmak istiyorsak takımdaki eksik noktaları bir taraftar olarak belirtip gerekenin yapılmasını beklemek, gönlümüzden geçen bir başka istektir.

İlk haftadan beri Antalyaspor’u takip edenlerin büyük çoğunluğunun dile getirdiği en önemli takım içi sıkıntı: defans. Defansta tam oturmayan uyum özellikle bize denk takımlarla oynanan maçlarda daha fazla sırıtmakta. Bize rakip olamayacak takımlarla olan maçlarda ise zorlanmayan bir defans kurgusu göze iyi gelip ancak kendimizi kandırmaya yaramakta. Oysaki ligin daha başı olduğunu ve haftalar ilerledikçe bizi daha çetin maçlar beklediğini düşünürsek bu savunmayı toparlamamız gerektiği aşikar. Özellikle ileri uç oyuncularının geri gelmede yaşadığı aksaklıkları giderebilirsek, bunun defansa yardımcı olmada büyük payı olacaktır.

Engin Korukır’ın sezon başından beri dile getirdiği hesap şudur: iç sahada üç puan, deplasmanda bir puan ama üç puan olursa da ekstra güzellik olur. Bu hesap matematiksel olarak tabii ki doğru olabilir. Özellikle bu hesapla ait olduğumuz lige çıkıyorsak ve sezon boyu bu hesaptan şaşılmayacaksa sıkıntı olmasa gerek. Ancak ite kaka çıkılacak bir sezondansa rahatlıkla çıkılacak bir sezon istiyorsak deplasmanda da sağlam maçlar çıkarmamız gerekir. Özellikle de ileriki haftalarda yaşanabilecek muhtemel kazalar adına şimdiden kazanılan ekstra puanlar çok işimize yarar. Takımda iç saha ve deplasman fark etmeden oyun anlayışını buna göre geliştirmesi gerekir.

Takımda bazı futbolcuların alternatifsizlikleri de umarım sıkıntı yaratmaz. Adana Demirspor maçında Zeki’nin çıkmasının ardından gelişen oyun seyri bunun en net ve yeni örneği oldu. Umarız bu boşluklar geç olmadan doldurulabilir.

Antalyaspor taraftarı olarak yedi haftadır en beğendiğim iki özellik ise Korukır’ın takımı yönetirken gösterdiği doksan dakika bitmek bilmeyen hırsı ve bunu takıma yansıtarak geçen sezon mumla aradığımız “ruh”u geri getiriyor olmasıdır.

Daha iyi bir Antalyaspor için; şampiyon olarak çıkan bir Antalyaspor için; bir üst lige çıkarılması için; türlü kayırılmalara sahip takımlara rağmen tertemiz Antalyaspor için; iyisiyle kötüsüyle ait olduğu yere dönecek şanlı Antalyaspor için kırmızı-beyaz günler, onurlu ve büyük Antalyaspor taraftarıyla olsun.

Doğancan Ataş