İstatistik

Yeni transferler bana göre tamamen fiyasko. İlk üç hafta boyunca gördüklerim bunlar …

İstatistik
14 Eylül 2016 07:44

Maalesef bu şehir ve taraftar grupları için son derece önemli, bir futbol maçından çok daha fazla anlam içeren bir maçı kaybettik. Taraftar grupları iki haftadır bu maç için hummalı bir çalışma yaptılar. Gece gündüz demeden 24 saat resmen vardiyalı çalışmalar oldu. Sadece maç önü toplam beş dakika bile sürmeyecek olan bu çalışmalar el emeği göz nuruydu. Mükemmel işler ortaya çıktı her iki kale arkamızda da. Emeği geçen tüm renktaşlarımın ellerine sağlık.

Maçın ilk yarısında aslına bakarsanız güzel oynadık. Ama bunu gol ile süsleyemedik maalesef. Maç sonu istatistiklerde aslında hemen hemen her şey güzel görünüyor. Ofansif anlamda oradaki bir eksikliğimiz, bir de top rakipteyken yaptığımız ikinci eksiklik yüzünden rakip hiç de güzel oynamadan maçı kazandı gitti. Güzel oynamak bazen skor getirmiyor. Skor gelmeyince de sonuç hüsran oluyor.

Topla oynama oranlarında %20 fark attık rakibe. İsabetli paslara bakıyorum, neredeyse 150 pas fazlamız var rakipten -ki mükemmel bir rakam bu. İsabetli pas yüzdemize bakıyorum, neredeyse %20 fark atmışız. Rakip yarı alandaki pas yüzdemizde de %10 fark atmışız. Toplam şut sayımız çok daha fazla. Rakip dört şut çekmiş üç gol atmış. Biz on şut çekmişiz, sonuç ortada. Korner sayımız rakibin dört katı. İşte şimdi ofansif anlamdaki eksikliğimizden bahsetmenin sırası geldi; orta yapamıyoruz! Kanat organizasyonlarımız açık ara kainatın en kötüsü. Skandal ortalar yapıyoruz. Tek bir ortamız bile kendi oyuncumuza gelmedi. Attığımız golü de zaten göbekten yararak attık. Ofansif anlamda hava hakimiyetimiz berbat. Hava topu kazanma oranlarında rakip bize iki misli fark attı. Özellikle de bizim ofans organizasyonlarımızda resmen çöktük. 39 orta yapmışız maç boyunca ve sadece %12 başarı yakalamışız. Skandal bir oran bu.

Konyaspor’un taktiği geçen yıldan beri süregelen taktik ile aynı. İlk yarı rakibi durdur, ikinci yarı hızlı ve şok hücumlar yaparak sonuca gitmeye çalış. Dört defa geldiler, üç gol attılar ve üç puanı alıp gittiler maalesef.

Morais aslına bakarsanız geçen yıl beni maç öncesi rakibi analiz etme konusunda oldukça etkilemişti. Bir sorun var bu sezon. Anlayamadığım, nedenini çözemediğim bir sıkıntı var.

Yeni transferler bana göre tamamen fiyasko. İlk üç hafta boyunca gördüklerim bunlar. Umarım zamanla ben yanılmış olurum, belli bir çizgiye yükselirler. Ama en azından takıma ve sisteme alışana kadar, geçen yılki takımın kimyası ile fazla oynanmadan devam edilmelidir. Yoksa bu kayıplar iyice can sıkmaya başladı.