İnanç ve Güven

Fahrettin Kayan yazdı…

İnanç ve Güven
21 Şubat 2022 09:58

Özgüven yüksekliği ve bireysel yeteneklerin becerisiyle zor günler geçiren, ligi kafasında bitirmiş Yeni Malatyaspor karşısında sürprize izin vermedik.

Rakibin havlu atmaya başladığı, çalkantılar içinde olduğu haftalarda rakibe karşı tamamen konsantre olmak çok zordur. Nitekim bizde maçın içinde kaçırdığımız pozisyonlar, maçın sonunda yediğimiz gol ve oynadığımız oyun ile bu konsantrasyonu tam olarak sağlayamadığımızı gösterdik. Maçı çok daha rahat koparıp kazanabilirdik. Her ne olursa olsun bu haftalarda alınan her galibiyet, altın değerinde ve alınan galibiyet ile alttan sıyrılmanın rahatlığı paha biçilemez.

Takım ve sistem olarak oyunumuzdan ziyade bireysel yeteneklerle yönlendirdiğimiz bir futbol oynuyoruz. Bunu takım oyunuyla birleştirebilirsek durdurulması çok zor bir takım haline geleceğiz.

Yeni Malatyaspor maçında oyuncularımızın topla oynama sayılarına baktığımızda savunmada ve hücumda neredeyse her pozisyonda Fernando var. 132 topla buluşma ile sahadaki iki takımın içinde lider durumda. Geldiği günden itibaren sürekli övdüğüm Fernando her hafta daha da iyi oynamaya devam ediyor. Takımın beyni olmuş durumda…

Luiz Adriano’nun defansın hatasını affetmeden yaptığı bitirici vuruş ile golle buluşması, uzun bir süre sonra “Oh be forvetimiz var” duygusunu hissettirdi. Bu gol Adriano’nun adaptasyon ve mental açıdan hazır olmasını hızlandıracaktır.

Sezon boyu yapılan transfer hatalarını nasıl eleştirdiysek, devre arası giderilen bu hataların ve kazandırılan oyunculardan ötürü başta Aziz Çetin olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekiyor.

Ligin ilk yarısında ne oynadığımız belli olmayan haftalardan sonra özellikle güzel oyun ile kazanmak daha keyifli oluyor.

Şimdi önümüzde ligin en iyi futbollarından birini oynayan ve bütün maç yorulmadan sert mücadele eden Adana Demirspor deplasmanı var. Bireysel becerilerimizin yanına takım oyununu da ekleyebilirsek galibiyet alabileceğimizi düşünüyorum. Bizim için tam bir test haftası, oyun kalitemiz ne seviyede ve mücadelemizi ne kadar üste taşıyabiliyoruz bunu kanıtlayabileceğimiz bir maç olacak.

Alınacak bir galibiyet, bu maçın ardından çıkacağımız Trabzonspor kupa deplasmanı öncesinde de takım için moral ve motivasyon olacaktır. Haydi beyler, bu iki maçta da galip gelmememiz için hiçbir sebep yok. Yeter ki kendinize inanın ve güvenin. Bizler, sizlere güveniyoruz!