Her Şeye Rağmen

2016-2017 sezonunun ilk maçını hasretle beklerken dün gece oynadık ve bitirdik …

Her Şeye Rağmen
23 Ağustos 2016 09:24

2016-2017 sezonunun ilk maçını hasretle beklerken dün gece oynadık ve bitirdik.

Sezonun başlangıç maçlarının olağan zorluğu vardır tüm takımlar için ama dün gece bir de fazladan zorluklar çıktı karşımıza. Dikkatimi çekti, bizim Osmanlıspor ile oynadığımız her iç saha maçı çok yüksek gerilime sahne oluyor, bu kadar sıradan bir lig maçı nasıl bu hale geliyor şahsen anlamış değilim.

Zorluklar demiştim,başlayalım sıralamaya; sahaya çıkan kadromuzda geçtiğimiz sezonun olmazsa olmazı iki isim yoktuç Eto’o ve Serdar Özkan. Birisi sakatlık diğeri de taktiksel olarak sahada yoktu, resmiyetteki açıklama bu. Maçın oynandığı saatteki nem ve sıcak mecburen yaşadığımız zorluklar arasındaydı, doğal şartlara müdahale etme şansımız olmadığı için sahamızda oynayacağımız beş altı maçta daha bunu yaşayacağız.

Maçın içinde yaşadığımız zorluklar klasik futbol içi yaşanan durumların bir tık üstündeydi. Hakemin Fornezzi’yi kırmızı kartla oyundan atmasına kadar oynanan bölümde bile tüm tribünler hakem yönetiminin hiç de adil olmadığının farkındaydı. Kalecimizin oyundan atılmasıyla birlikte mecburi oyuncu değişikliği nedeniyle Makoun oyundan alındı ve işin gerçeği geriye zorlu bir 65-70 dakika kaldı. Tabi normal bir maç olmaktan çıktı mücadele. Tribünler ve takım tam anlamıyla keman yayı gibi gerildi. Hakemin dengesiz yönetimi aynen devam etti, tabii ki bizim gerginliğimiz de. Hırs, mücadele ve azimle maçtan bir puanla ayrıldık.

İlk haftanın günahı olmazmış, helek i dün yaşananlardan sonra. Maçı eşit şartlarda ve tarafsız bir hakemle oynamış olsaydık daha farklı bir bakış açısıyla değerlendirme şansımız olabilirdi.

Bu maç geride kaldı. Şimdi cuma günü oynayacağımız Alanyaspor maçına odaklanma zamanı.