Herkesin Gönlü Oldu

M. Okan Okuş yazdı…

Herkesin Gönlü Oldu
5 Nisan 2024 10:30

29 gün sonra evimize 18 gün sonra lige döndüğümüz haftada rakip alt sıralardan kurtulmaya çalışan Ankaragücü idi.

Maç öncesi düşüncem klasik bir beraberlik maçı olacağı idi. Son yıllarda aramızda oynanan maçlara bakarsak bizim Ankara deplasmanında yenilmediğimizi onlarında her Antalya deplasmanından puan veya puanlarla döndüğünü görüyoruz.

Alt sıraların birbirine çok yaklaştığı son 8 haftada Ankaragücü çok agresif bir ön alan baskısı ile başladı.2 hareketli kanat bindirmelerine merkezde Musa Sowe hareketliliği eklenince savunma oyuncuları ilk 45 dakikada neredeyse 3/4 maçlık performans gösterdi. İyi ki Helton LEİTE ye sahibiz. Bir çok maçta olduğu gibi ilk yarıda havlu atmamızın önüne geçen isim oldu. Taraftara en büyük bayram hediyesi sözleşme uzatılması haberi olacak. Rakibin bizi bu kadar bunalttığı maçta rakip kaleye gitmek de zorlanırken mucize bir golle soyunma odasına önde gittik. Maçın 2.yarısı futbol adına bir şey veremediğimiz. Leite Veysel Güray Bahadır Erdoğan ve Streek in çabası ile ayakta kalmaya çalıştığımız bir maç oldu.

Süper ligde maç yönetip saha içinde nerede duracağını bilmeyen maçın hakeminin Kaluzinski’yi perdelemesi Ankaragücü kontrasına ve golüne dönüştü. Maçın hakeminin yanında 2 kötü yardımcı hakemi ve 90.dakika bitiminden 2 dakika sonra uzatma gösteren 4.hakemi eklediğimizde Türkiye ligine yabancı hakemin kaçınılmaz olduğunun net görüntüsü idi.

Artık ligde geri sayım başladı. Gözlemlediğim bazı oyuncuların saha içinde takımla bağı kopmuş gibi. Örneğin Saric son 2 3 maçtır sadece durumu idare ediyor. Buksa sanki bonservisi alınsın istemez gibi. Takımın hocası hala Avrupa şansı varken ilk 10’u başarı diye sunma derdinde.

Hafta sonu yerel seçimler yapıldı. Muhittin Böcek tekrar kazanan isim oldu. Maça gelmesi memnuniyet verici idi. Oturduğum yerden gözlemim sanırım maç boyunca Sinan başkan ile görüşme halinde idi. Takımın çok ciddi maddi desteğe ihtiyacı var. Eğer sayın Böcek in aklında başka isim yoksa mevcut Başkan ve yönetime desteğini açıkça belli edip yeni sezon hazırlıklarına başlamalarını sağlamaları. Sayın Sinan Boztepe’yi çok eleştirsek de son zamanlarda gözlemim hatalarına yönelik öz eleştiriye açık olduğu kulübe katkı ve gelişim konusunda çok çabaladığı. Umarım kendini kulübün sahibi sanan şahsın vesayetine Muhittin başkanda göz yummaz ve Mevcut yönetime destek olur. Sayılı günler çabuk geçer.45 gün sonra lig bitecek. Mevcut hoca ile önümüzdeki sezona başlamak büyük hata olur. Takımın kondisyonu yerlerde sürünüyor. Oyun içinde alternatif planı yok. Kalede Helton savunmada 35 36’lık oyuncuların olağanüstü çabası ile puan alıyoruz. Tribüne gelen taraftar diken üstünde maç izlemeyi hak etmiyor. Türk futbolu o kadar kötü yönetiliyor ki 18 günlük aradan sonra gene kupa finali için 12 günlük ara var .O maçın da oynanıp oynanmayacağı belli değil.

Tüm renktaşların Bayramını kutlar hayırlı bayramlar dilerim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.