Her Şey Yalan Gerçek Sensin Kayseri

Levent Sağlam yazdı…

Her Şey Yalan Gerçek Sensin Kayseri
15 Aralık 2020 08:28

Antalyaspor, Süper Lig’in 12. haftasının kapanış maçında Sivasspor’a konuk oldu.

Bir tarafta altı maçtır galip gelemeyen Sivasspor, diğer tarafta ise son sekiz maçında bir kez galip gelen Antalyaspor vardı. Antalyaspor, tek galibiyetini de bir hafta önce kendi evinde Ankaragücü’ne karşı almıştı. İki takım arasındaki son dört karşılaşmada üç galibiyet bir mağlubiyetle Antalyaspor’un üstünlüğü göze çarpıyordu. Bir diğer dikkat çeken ise Antalyasporlu Adis Jahovic’in 2017 yılının eylül ayında yedinci hat-trick’ini Sivasspor’a yapmasıydı.

Antalyaspor, Sivasspor karşısına sakat Veysel, Hakan ve Doğukan’dan yoksun çıktı. Antalyaspor’un üç oyuncu haricinde tam kadro olarak Sivas maçına çıkması önemliydi. Zira Antalyaspor, Sivas maçı ile başlayan fikstüründe 17 Aralık’ta kupada Boluspor, 21 Aralık’ta Kayserispor, 24 Aralık’ta Rizespor ve 28 Aralık’ta Hatayspor ile lig maçı oynayacak olması, sakatların dönmesi adına önemliydi.

Sivasspor maçından beklentim, Antalyaspor’un bir hafta önce içerde oynadığı Ankaragücü maçında olduğu gibi bekleyip kontrataklarla gol arayan bir oyun şablonuyla oyuna başlamasıydı. Fakat beklentimin tam tersi oldu. Bunda da Ersun Hocanın artık kendi oyun planını uygulamak istemesi olduğunu gördüm. Ersun Hocanın kendi oyun planı, kaleciden stoperlere gelen topun beklerle buluşması veya orta saha ile buluşarak ters toplarla bekler ile kanat oyuncularını pozisyona sokmaktan yani oyunu geriden kurmaktan geçiyor. Bu arada da ofanstaki oyuncular sürekli yer değiştirerek rakip defansın dengesini bozmayı planlıyor. Sivasspor maçında Antalyaspor’un oynamak istediği oyun tam da buydu. Geriden oyun kurmakta Naldo’yu Ersan’a göre daha fazla kullandık. Oyun içinde ise Fredy ve Nuri’yi iki stoper arasında top alırken görürken, Podolski’nin de biraz geriye gelip top aldığını ve oyunu kurduğunu gördük.

Buraya kadar her şey iyi fakat rakip ceza sahası üzerindeki pas trafiği eksikti .Bu oyunun en önemli özelliği de bu olsa gerek. Topu taşı, rakip ceza sahasına gel ama pas trafiği yapmayı becereme… Günün en önemli eksiği de buydu. Zira kaptırılan toplarda özellikle Sivasspor ilk yarıda üç veya dört pozisyonda etkili oldu. Bunu da önleyen Antalyaspor adına kaleci Boffin’di. İkinci yarıda pas trafiğini biraz daha organize eden Antalyaspor pozisyon buldu fakat bunu da yine engelleyen Sivasspor kalecisi Samassa oldu.

Bugün Ersun Hoca dördüncü lig maçına çıktı. Bundan önce de on beş günü olduğunu ve sakat oyuncularının döndüğünü de düşünürsek, bu maçta kendi şablonunu denemesi de normaldi. Bu arada deplasmanda alınan bir puan iyidir.

Alınan bir puana rağmen oyun iyi midir? Hayır. Fakat hocanın oynatmak istediği oyun mantalitesi iyi midir? Evet. Bu mantaliteye bu kadro yeterli midir? Hayır. Benim için önemli olan içerideki Kayserispor maçıdır. Ben gerçek Antalyaspor’u Kayserispor maçın da görmek istiyorum. Zira herkesin kredisi var ama Antalyaspor’un birilerine verecek kredisi yok.