Hakemler

Sezona hakemler açısından kötü; oyun yapısı, hırs, istek, azim açısından mükemmel başladık …

Hakemler
23 Ağustos 2016 09:28

Sezona hakemler açısından kötü; oyun yapısı, hırs, istek, azim açısından mükemmel başladık. Osmanlıspor, Süper Lig’de sezonun en hazır takımı. Avrupa Kupasında oynadıkları için çalışmalara en erken başlayan takım Osmanlıspor. Yanlız Osmanlıspor sadece takım olarak gelmemiş anlaşılan Antalya’ya. Hakemlerin de bir tek Osmanlıspor forması giymedikleri kaldı. Şahsen o formayı da giyselerdi ben yakıştıracaktım.

Uzun zamandır bu kadar kötü bir maç yönetimi görmemiştim. Resmen artniyetli bir hakem ekibi ile karşı karşıya kaldık. Hakemler ile oynamaktan Osmanlıspor’u sahada görmedik bile. Bu maçı 11 kişi oynasaydık gerçekten skor olarak galip gelirdik denilebilir aslında. Bunu maçı izleyen tüm futbolseverler sosyal medyada zaten dile getiriyorlar.

Takım iskelet olarak geçen sezonki takım ile aynı zaten. Mental anlamda da Jose Morais belli ki bir şeyler veriyor takımımıza. Bence uzun yıllar Jose Morais ile devam edilmelidir. Başarı uzun bir süreç ile gelecektir, yeter ki şehir olarak sabırlı olalım. Başarıya giden yolda bazen kızacağız bazen sinirleneceğiz ve tabii ki eleştireceğiz de. Ama eleştiri iki çeşittir; yapıcı eleştiri adı üzerinde yanlış görülenleri söylemekten geçer ki doğru yol bulunabilinsin. Yıkıcı eleştiri de adı üzerinde yıkar geçer.

Saçma sapan bir pozisyonun devamında Fornezzi atılınca oyun planımız resmen yıkıma uğradı. Lakin teknik direktörümüzün oyuncu değişiklikleri muazzamdı bence. Sonradan oyuna giren Emre gerçekten yırtıcı diye tabir edilen, savaşçı bir oyuncu olduğunu gösterdi ve henüz ilk maçtan taraftarımızdan alkışı aldı.

Takım 10 kişi kalınca daha hırslandı, tekmelere kafa sokmalar vs. Tekme yiyen oyuncularımızın faul yaptığı kararı verildi ama oyuncularımız daha da hırslandı. Özellikle son dakikalardaki hırs harikaydı. On kişi kalan biziz ama korneri kullanmak için vakit geçirmek yerine koşa koşa giden oyuncu grubuna sahibiz. Harika bir olay bu.

Grup 1966 olarak bu maça görsel şov ile hazırlandık. Umarız beğenilmiştir. Gerçekten çok hummalı, uzun, emek verilerek yapılan bir çalışmanın eseriydi maç başında yapılan organizasyonumuz. Havanın sıcak olması, sezonun ilk maçının olmasının etkisi ile bazen tribünde rölantide gitsek de bence gayet de güzel destek vardı takımımıza. Özellikle on kişi kaldıktan sonra kale arkasından verdiğimiz gaz ile takımın yanında olduğumuzu hissettirdik. Galibiyet ile başlayamadık ama haftaya tribün desteğimiz ile galibiyeti alacağımızdan şüphem yok.