Güzel Günler Gelmez Biz Gideceğiz

Başkanımız Cihan Bulut’un açıklamasını üzülerek okudum. “Menderes Türel yoksa bende yokum” açıklaması çok talihsiz ve bu kritik günlerimizde yerinde olmayan bir açıklamadır…

Güzel Günler Gelmez Biz Gideceğiz
14 Mart 2018 07:54

Başkanımız Cihan Bulut’un açıklamasını üzülerek okudum. “Menderes Türel yoksa bende yokum” açıklaması çok talihsiz ve bu kritik günlerimizde yerinde olmayan bir açıklamadır. Tabi ki insanların düşüncelerine saygı duymak gerekir lakin takımımız deplasmanda puan kazanamıyorken, düşme potasına çok yakınken böyle bir açıklamanın ne yeri ne de zamanıydı. Başkanımız “ben yokum” derken taraftarın olmadığını düşündü mü acaba, merak ediyorum? İki senedir istisnasız her maça giden, deplasmanlar için rapor alıp giden, okulunu eken bir sürü cefakar taraftarımızdır bu takımı bu ligde tutan.

Hep kullandığımız bir söz vardır; “Kravatlılar gider, atkılılar kalır” diye… Menderes Türel Başkanımız ola ki seçimlerde seçilemedi ya da istifa etti gitti diyelim, bu takımı böylece bırakıp gidebilecek misiniz? Eğer öyleyse bizi ortada bırakmadan yerinize hemen birini bulun ve istifanızı verin lütfen. Çünkü bizim için rica minnet iş yapan bir başkan değil, yüreğiyle bizimle olacak olan başkanlarımız hep bir adım önde olacaktır. Elbet herkes gidecek ama Antalyasporumuz baki kalacaktır. Bizimle beraber durun başkanım, isimler gidicidir lakin vicdanlar her zaman rahat değildir. Bizi bırakıp gittiğiniz gün dilerim ki vicdanınız rahat olur.

Bir de Göztepe için iki grup deplasman tribünü biletlerini kapatınca çıkan tartışmalara değineceğim. Takımımız bu kadar kötü giderken deplasman tribünün kapatılması ve can-ı gönülden, hayatını Antalyaspor’a adayan taraftarların orada olması ekstra bir güç olacaktı. Hangi takımın taraftarı takımı düşmemek için çırpınırken takımının peşinden her yere gider? Münferit olarak İzmir’den, Ankara’dan, Antalya’dan katılacak taraftarlarımız için açıkta 100 adet bilet bırakılsa belki bu kadar tartışmalar olmayacaktı. Gün birlik olma günüdür, münferiti, grupları hepimiz tek yumruk olmalıyız. Ne demiştim;

Gittiğimiz yollar sevdamıza çıkar. Sevdamızın peşinden gittiğiniz her şehir, bizi hatırlar.

Göztepe taraftarında da bu izlenimi bırakabildik. Kasımpaşa maçının Cuma akşamı olması her ne kadar bizim için dezavantaj gibi gözükse de taraftar gruplarımızın gene yerini alacağından hiç şüphem yok. Münferit taraftarımızın Göztepe deplasmanı için gönül koyduğu taraftar gruplarımız gene takımımızı yalnız bırakmayacaktır. Yani gönül koymamızın, birbirimizi kırmanın hiç manası yok.

Taraftar gruplarımıza teşekkür etmek istiyorum, deplasmanda, içerde her zaman bu takımın yanında olmuşlardır. Teşekkürler, sizin hakkınız ödenmez büyük Antalyasporlular… Bu takımı düşme potasından alıp geçen sene nasıl 5. sırada bitirmesinde rol aldıysak bu senede birlik olup düşürtmeyeceğiz. Bu sene ligde kalmamız gerekiyor. Gerçi düşersek de sevdamızdan vazgeçecek değiliz ya…

Takımımız artık deplasman fobisine son vermelidir, vermelidir ki rahat nefes alabilelim. Rahat nefes alalım ki terk edip gidenlere inat onlarsız da bu geminin yürüyebildiğini gösterebilelim. Birkaç kere yazılarımda da değindiğim, giriş var, gelişme var ama sonuç yok. Oyunun sonucunu belirleyebilecek bir oyuncumuz yok. Olanlar da bir maç kendini gösteriyor iki maç ortalıklarda göremiyoruz. Evet, olumsuz eleştiri yapmayalım, moral bozmayalım diyoruz lakin ipin ucu kaçıyor beyler. Kendinize gelin. Sizi her şartta koşulsuz şartsız destekleyen binlerce insan var arkanızda. Yenildiğiniz zaman bile sizlere sevgi gösterisinde bulunan bir sürü insan var. Sizler bu insanlara karşı sorumlusunuz.

Vicdan demiştim yazımın başında. Oynadığınız her maçtan sonra başınızı yastığınıza koydunuzda vicdanınız rahat olsun. Yenildiğiniz zaman dahi sizi çağıran insanların dibine kadar gitmek sizin boynunuzun borcu. Sizin için dökülen gözyaşlarının en temizini gördünüz daha geçen hafta. Arkanızda siz yenildikçe size daha çok sevgi gösteren, destek veren binlerce insan olduğunu bilerek kendinizden emin oynayın şu sahada. Sizler armanın hakkını verin. Bizler her koşulda yanınızda olacağız zaten.

İzmir’in dağlarında çiçekler açarken gönlümüze karalar bağlamadan dönmemiz dileğimle” demiştim ne yazık ki olmadı. Olmadı diye de karalar bağlamaya devam etmemize gerek yok. Önümüzde ki maçlara bakacağız. Daha da hırslanacağız ve ihtiyacımız olan puanları alacağız.

Güzel günler bize gelmeyecek, biz güzel günlere hep beraber gideceğiz; yönetim, futbolcular ve taraftarlar el ele güzel günlere gideceğiz.

Deplasmana giden herkesin ayağına yüreğine sağlık, haftanız sevdamız kadar güzel geçsin Büyük Antalyaspor taraftarı.

Kasımpaşa deplasmanına gidecek taraftarlarımıza şimdiden kazasız belasız hayırlı yolculuklar dilerim. Sevdamız ve umutlarımız yüreğinizden düşmesin Büyük Antalyasporlular. “Umutsuzluk bize yasak” der, bu haftalık köşe yazımı sonlandırırım.

Haftaya görüşmek üzere …