Güral: “Kalıcı Olmak İstemiyorum”

Antalyaspor’un yeni transferi Emre Güral, verdiği röportajda Antalyaspor ve hedefleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu…

Güral: “Kalıcı Olmak İstemiyorum”
7 Ağustos 2016 16:51

Antalyaspor’un yeni transferi Emre Güral, verdiği röportajda Antalyaspor ve hedefleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fanatik’e açıklamalarda bulunan Güral, Antalyaspor’da kalıcı olmak istemediğini kaydetti.

Eto’o-Beşiktaş konusunun takım içinde hiç konuşulmadığını belirten Emre Güral, “Ben onun yerinde olsam, en büyük sahnede yer almak isterim. Sonuçta 35 yaşındasın ve hala dünya starısın. Futbolun finalini Devler Ligi’nde yapmalı. Antalyaspor’da kimsenin ‘Eto’o gidecek diye korkusu yok” diye konuştu.

Şimdiye kadar 4 kulüp değiştirdiğini hatırlatan Güral, “Ben Alman disipliniyle büyüdüm. Bir şey doğruysa ben bunun arkasında dururum. Derler ya hani ‘Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar’. Biz de hata yapıyoruz bazen ama hata yaptığımda özür dilemesini biliyorum. Bu yüzden ayrılıklarımda benden yana bir sıkıntı yoktu. Eskişehir’de ayrılığın benle bir alakası yoktu. En iyi dönemimdeydim. Gol atıyorum, asist yapıyorum, yüzde 10 bile olsa Avrupa Şampiyonası’na gitme şansım var. Böyle bir şansı neden bırakayım. Ama buna mecbur bıraktılar. En son TFF’ye veren oyunculardandım kulübü. Algı başka türlü verilmeye çalışıldı hep.” dedi.

Yurtiçinden ve yurtdışından  teklifler aldığını söyleyen forvet oyuncusu, “Galatasaray Yönetimi benimle direkt olarak hiç görüşmedi. Menacer vasıtasıyla görüşmeler yapıldı. ‘Elimizdeki oyuncuların gitmesi lazım, Emre’yi isteriz ama sıkıntılar var’ demişler. ‘Bekle’ demediler ama bekletildim gibi oldu. Ben de beklemedim. Profesyonel baktım, olursa olur, olmazsa olmaz. Ben gerçekten çok iyi bir kulübe imza attım. Eşim de Antalyalı, kayınvalidem Antalya’da. Mutlu bir ortam yakaladım burada.” şeklinde konuştu.

Transfer dönemi öncesinde serbest konumda olduğunu aktaran Emre Güral, “9 gol attım. Bu süreçte hiç panik yapmadım. Galatasaray, Beşiktaş olmadı diye kesinlikle demoralize olmadım. Sahada olmak benim için en büyük şans. Galatasaray olsaydı farklı bir plan çizerdim tabii ki. Şu ana kadar tercihlerimde yanılmadım. Antalyaspor’da da çok güzel bir ortam var. 2 sene anlaştık. Çünkü aşırı derecede kalıcı olmak istemiyorum. Benim hedeflerim büyük. İstanbul olur, Almanya olur. Kariyerimi hep daha yukarılara taşımak istiyorum. 4 yıllık anlaşma yapardım, kenarda otururdum ama ben bunu değil, yükselmeyi istiyorum hep.” ifadelerini kullandı.

Eto’o’nun geçen sene 20 gol attığını ve 6 asist yaptığını vurgulayan Güral, “O gerçekten bir dünya starı. Kariyeri kesinlikle tartışılmaz. Ama futbolculuk bir yere kadar. Eto’o, bunun yanında çok da büyük bir karakter. Ben Malouda ve Bosingwa ile de oynadım. Böyle oyuncular futboldan çok karakterleriyle etkiliyor sizi. Eto’o da her yönüyle komple bir forvet. Her hareketi bize ayrı ders. Eto’o-Beşiktaş konusu ise takım içinde hiç konuşulmuyor. Ama ben Eto’o’nun yerinde olsam; 35 yaşındasın, dünya starısın. En büyük sahnede yer almak istersin. Futbolun finalini Devler Ligi’nde yapmak çok değerli. Antalyaspor’da hiç kimsenin Eto’o gidecek diye bir korkusu yok. Ne hocanın ne yönetimin ne de takımın. Kalırsa bizim için büyük avantaj ama kalmazsa da, ‘Keşke gitmeseydin’ demeyeceğiz. Giderse herkes helalleşerek gidecek. Çünkü onun kariyerine yakışır bir final olur bu. O saygıyı fazlasıyla hak ediyor.” dedi.

Trabzonspor’da yaşadığı sıkıntılı süreci Antalyaspor teknik direktörü Jose Morais ile de konuştuğunu kaydeden Emre Güral, “Beni çiğnemeye kalkan biri olursa buna izin vermem. Ayrıcalık istemiyorum. Hak ettiğimde formayı giymek sadece niyetim. Haksızlık yapıldığında tepkimi koyarım. Bazı şeylere göz yumsaydım Eskişehir’de de bitirirdim. Trabzon’da da onların istediği gibi PTT 1. Lig’e giderdim. Süper Lig’den teklifler varken PTT’ye zorladılar beni. Ben onu yapmadım. O yüzden kadro dışı kaldım. Başkalarının hesabının önüne geçtim diye beni kadro dışı bıraktılar. Antalyaspor’a yollayacaklardı beni PTT’ye. Gültekin Gencer çok aradı. Ligden o kadar çok teklif vardı ki şahıslar bunları kabul etmeyip PTT’ye zorladılar. Ben, ‘Gitmeyeceğim’ dedim, kadro dışı kaldım. Şu anda orada değiller bunu bana yapanlar.” diye konuştu.

Morais’in kendisini nerede oynatırsa oynatsın geçen seneki rakamlarının üzerine çıkmak istediğinin altını çizen Güral, “Hedefim bu sezonu en az 15 golle bitirmek. 3. bölgede ne kadar çok topla buluşabilirsem o kadar fazla atabilirim. 100’ler kulübü de hedeflerim arasında.” dedi.

Jose Morais’in takımda uygulamak istediği taktik anlayışa dikkat çeken Emre Güral, ““Top bizde kalacak. Hızlı atak yaptığımızda bir taktiği ve sistemi var. Her yaptığı çalışmada bunu öğretiyor. Avrupa sistemine sahip Morais. ‘Topa sahip olursanız en iyi savunmayı yaparsanız’ görüşünde. Bizden bunu istiyor hep. Morais, Antalyaspor için bir şans.” şeklinde konuştu.