Güneşli Havada Yağmur Yağdırmayın

Arkadaşlar, Ali Şafak Başkanı küstürmeyin. Böyle haberlerle güneşli havalarda yağmur yağdırmayın …

Güneşli Havada Yağmur Yağdırmayın
24 Mayıs 2017 08:27

Cumatesi günü oynadığımız Bursaspor maçında rakibimiz can derdinde biz ise Avrupa hayalinde maça çıktık. Takımımızda iki eksik olmasına rağmen Eto’o’nun attığı birbirinden güzel iki golle zorlu maçı kazandık.

Gerçi Eto’o yazmaya da çekinir olduk. Eto’o’yu Antalyaspor’a kazandıran Gültekin Gencer’e teşekkür etmenin altında başka şeyler aranır oldu. Eto’o’yu Antalyaspor’a kazandırdığı için eski başkanımız Gültekin Gencer’e ben de teşekkür ederim. Hadi altında bir şey arayın.

Başarı geldikten sonra gündem ne güzel değişiyor, değiştiriyorlar. Yok Menderes Türel aday olmayacakmış, yok Ali Şafak Öztürk aday olmayacakmış yok Gültekin Gencer nabız yokluyormuş yok Dışişleri Bakanımız kabinede yer almayacakmış… Yapılan yorumlar da böyle, ben de diyorum “yok daha neler“.

Arkadaşlar, Ali Şafak Başkanı küstürmeyin. Böyle haberlerle güneşli havalarda yağmur yağdırmayın. Başkanımız ve yönetimimizin attığı akıllı adımlar var. Çalışma iştahını yok etmeyi, morallerini bozmayın, rahat bırakın. Scout ekibimizin şu anda dünyada oynanan maçları mercek altına alması, Bulgaristan’dan bir takımda oynayan bir oyuncuyla ön anlaşma yapılması, kaliteli bir futbolcu ile kiralık anlaşmaya varılmaya çalışıldığı, Türkiye’de oynayan yabancı bir kaleciyle anlaşmaya yakın olduğumuz kulağımıza gelen haberler. Yönetim ve başkanımız kafasını bu yöne ve Avrupa Kupalarına vermişken çıkan bu haberler moralleri alt üst eder. Bırakın başkanımızın ve yönetimimizin yakasını.

Başkanımızın anlaştığı Afonso ve David’den rahatsız olanlar varmış. Geçmişte Sedat Karabük hocamızdan da rahatsız olunmuştu ama Antalyaspor’a kazandırdıkları ortada. Bırakın arkadaşlar, bu arkadaşların önümüzdeki sene yapacaklarını izleyin, planlamalarını izleyin ve Afonso ile David’in destekçisi olun.

Üreten takım mı tüketen takım mı olacağız? Bunun kararını vermeliyiz. Üreten takım olacaksak Afonso ve David’in planlamaları bu takımın vazgeçilmezi olur. Dünyadaki tüm üreten takımları incelerseniz başarının nasıl geldiğinin farkına varırsınız. Ajax bugün 18-19 yaşındaki futbolcularla Avrupa’da final oynuyor. Türkiye’de 25-30 yaş aralığındaki oyuncular U21 takımında kaptan oluyor. Altyapı fabrikası Altınordu bile bugün Ajax’ın başındaki adamı gelişim takımlarının başına getiriyor, uzun vadeli düşünüyorsa başkanımızın attığı adımları desteklememiz lazım.

Tüketen takım olacaksak menajerlerin kulübü esir aldığı bir kulüp haline geliriz.

Karar sizin.

TEŞEKKÜR: Geçen haftalarda Sedat Hocamız yazdıklarımdan ötürü bir isim aracılığıyla bana teşekkür etmiş. Benim Sedat Karabük Hoca ile bir kere kulübe ilk geldiğinde konuşma fırsatım olmuştu. Konu Antalyaspor değildi. Başka da muhabbet etme imkanım olmadı. Görev yaptığı sürece kendisini Zeytinköy’de amatör maçlarını izlerken görürdüm hep.  Hele bir gün öyle bir yağmur yağıyordu ki, kendisinin şemsiyenin altında maçları izlediğini gördüm.

Transfer ettiği genç futbolcular ve yabancı futbolculardan Antalyaspor’un kasasına giren para 25 Milyon TL’ye yakın. Sedat Hoca zamanında kiralıkta oynayan oyuncu sayımız 46 idi. İsterseniz inceleyebilirsiniz. Planlamalarını hep takip ettim. Emre Akbaba’nın Maraş Belediye’den Alanyaspor’a uzanan geçmişini de biliyorum. Ben teşekkür etmeyeyim de kimler etsin. “Antalyasporluyum” diyen herkes teşekkür eder size hocam.

Teşekkürler.