Grup 1966’dan “Türk Tribün Grupları Manifestosu” Çağrısı

Grup 1966, bir basın açıklaması yaparak tüm tribün grupları liderlerinin toplanıp bir Türk tribün grupları manifestosu üzerinde çalışması gerektiğini ifade etti.

Grup 1966’dan “Türk Tribün Grupları Manifestosu” Çağrısı
6 Mart 2019 19:55

Antalyaspor taraftar gruplarından Grup 1966, bir basın açıklaması yaparak tribün grupları tarafından yapılan barış açıklamalarının arka planda da gerçek olması açısından tüm tribün grupları liderlerinin toplanıp bir Türk tribün grupları manifestosu üzerinde çalışması gerektiğini ifade etti.

Grup 1966 tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

Geçtiğimiz hafta Antalya’da oynanan Antalyaspor-Ankaragücü maçı sonrası Ankara’ya dönmekte olan Ankaragücü taraftarlarının içerisinde bulunduğu deplasman otobüsü maalesef bir kaza geçirmiş ve 2 genç kardeşimiz, gönüllüsü oldukları takım uğruna hayatlarını kaybetmişlerdir. 2017 sezonunda deplasmandan dönerken bizim de otobüsümüz devrilmiş ve çok sayıda ağır yaralı vermiş olduğumuz için yaşanan hadiseyi gerçekten çok iyi biliriz. Türkiye’nin hemen hemen tüm taraftar grupları, genç kardeşlerimizin cenazesine katılmış olup, bu zor günlerinde Ankaragücü taraftarlarının acısına ortak olmuşlardır. Bu genç kardeşlerimiz hepimizin kardeşleridir. Kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyoruz.

Bu vahim olaydan sonra tribün gruplarından art arda barış açıklamaları gelmeye başlamıştır. Özellikle birbiri ile husumeti olan tribün grupları, cenaze günü her şeyi bir kenara bırakmış, omuz omuza olmuşlardır. Bu açıklamaları oldukça olumlu buluyoruz. Bizler de artık husumetlerin, hasımlıkların bitmesi taraftarıyız. Kimsenin deplasman esnasında burnu bile kanamasın istiyoruz. Lakin daha önceden de örneklerini yaşadığımız bu tarz açıklamaların 2 hafta sonra, 1 ay sonra, 1 sezon sonra unutulmamasını istiyoruz. Vahim bir olay yaşandı maalesef, bu tarz açıklamaları olumlu buluyoruz. Ama bu açıklamaların arka planında da “Gerçek” olmasını istiyoruz. Klavye başına geçip yazı yazmak ile bu işin olmayacağını, uzun vadede işlerlik kazanmasını istiyoruz. Tribün liderleri sadece liderlik yaptıkları Taraftar grubu üzerinde değil, etkisini ve enerjisini bulunduğu şehir-ilçe geneline yaymalı ve kontrolü elinde tutmalıdır.

Bu bağlamda tüm tribün grupları liderlerinin toplanıp ortak bir açıklama metni, hatta ortak bir “Türk tribün grupları manifestosu” üzerinde çalışması gerektiği inancındayız. Bu işin sadece tribün çerçevesi içerisinde kalmaması, Tribün gruplarının ne denli güçlü bir sivil toplum örgütü olduğunu ispat etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hemen hemen her tribün grubu kendi çapında bir sosyal yardım organizasyonu düzenliyor mesela. Bunu genele yayarak, bütün tribün grupları aynı anda yaparsa hem daha fazla verim alırız hem de daha da sıcak bir ortam oluşur inancını taşıyoruz.

Yazımızın son bölümünde hayatını kaybeden kardeşlerimize tekrardan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Grup 1966 Antalyaspor Taraftarlar Derneği olarak diğer tüm tribün grupları ile ortak bir metin üzerinde çalışmaya ve yapılan tüm açıklamaların gerçek olması yönünde adım atmaya hazırız.

Yılmaz YILDIZ

GRUP 1966 ANTALYASPOR TARAFTARLAR DERNEĞİ”