Gültekin Gencer: “Kendimi Asarım”

Eski Başkan Gültekin Gencer, kendisine yönelik iddiaların ispatı halinde kendisini Kale Kapısı’nda asacağını söyledi …

Gültekin Gencer: “Kendimi Asarım”
4 Temmuz 2017 17:19

Başkanlığı döneminde yapılan transferlerde fazla ücret ödenmesine dair iddialara cevap veren Gültekin Gencer, ispat halinde kendisini Kale Kapısı’nda asacağını söyledi.

Üç yıl boyunca Antalyaspor’un başarısı uğruna her türlü olumsuzluğa göğüs gerdiğini ve birinci önceliğinin Antalyaspor olduğunu söyleyen Gültekin Gencer, geçtiğimiz hafta kendisine yönelik sosyal medyada ve radyo programlarında adının kullanarak Antalyaspor camiasının başarısının gölgelenmek istendiğini ve bu saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.

Kendisinin görevi bir önceki yönetimden 46 milyon TL borçla aldığını söyleyen Gencer, yine görevden ayrıldığında 89 milyon TL borçla teslim ettiğini, 189 milyon TL’lik rakamın hiçbir şekilde karşılığı olmadığını savunarak, teslim alınan yönetimle teslim edilen yönetim arasındaki farkın başkanlar ve Ali Şafak Öztürk’ün üç arkadaşı dışında aynı kişiler olduğunu aktardı.

Antalyaspor’un zarar görmemesi için göreve geldiklerinde Antalyaspor A.Ş.’den Antalyaspor Kulübü Derneği’ne aktarılan 10 milyon TL’nin nereye harcandığının hesabını sormadıklarını vurgulayan Gencer, kendilerinden önceki dönemin asbaşkanı Ali Yılmaz’ın futbolculara dağıtılan primleri birçok kez gündeme getirmesine rağmen kendi dönemlerinde personele toplam 100 bin TL maaş ödendiğini, şu anki yönetimin ise bu rakamı yaklaşık 500 bin TL gibi bir rakama çıkarttığını dile getirdi.

Üç yılda toplam 25 milyon TL menajerlik ve imza paralarını hiçbir zaman reddetmediklerini de söyleyen Gencer, mevcut yönetimin bir sezonda verdiği menajerlik, imza parası ve bonservis ücretlerinin de basın tarafından bilinip yazılmasını talep etti. İddia edilen ücretlerle ilgili hesap veremeyecekleri bir konunun olmadığını aktaran Gencer,  Antalyaspor tarihinin en güçlü kadrosu ve şampiyonluk hedefiyle sezona başladığı bir dönemde, İstanbul basını tarafından bu konuların gündeme getirilmesini manidar bulduğunu ve bu durumun en fazla Antalyaspor’a zarar vereceğini söyledi.

Gencer, oyunculara verilen ücretlere dair de açıklama yaparken şunları söyledi:

Rıza Çalımbay için ne kadar menajerlik ücreti ödendiğinin kamuoyuyla paylaşmasını istiyorum. Yekta’ya bonservis parası ödemedik. Aksine Sivasspor’dan 200 bin TL para aldık. Sivas’ta 700 bin euro para alan Yekta’ya yıllık 2 milyon TL verdik. Bizim dönemimizde hiçbir oyuncuyla euro üzerinden anlaşma yapılmadı. Emre Güral’a 750 bin euro verildiği iddia ediliyor. Sadece Eto’o için 1 milyon euro menajer ve avukatları dahil para ödedik. Bonservis parası, imza parası ödemedik. Bu yıl sahada göremediğimiz Jevtovic’e 960 bin euro ödendi. Celustka’yı bedelsiz olarak aldık, 550 bin euro ödeyerek üç yıllık sözleşme imzaladık. İmza ve menajerlik ücreti olarak toplam 460 bin euro ödedik. Motta’nın bonservis ödemeden bizi tercih etmesi için menajerlerine 500 bin euro ödedik. Guilherme ile Marin arasında tercih yaptık, 2. 5 milyonluk Marin yerine 1.2 milyon euroluk Guilherme’yi aldık. İlk geldiği dönemde de 1.3 milyon euro bonservis karşılığında satışını yaptık. Satışını yapan menajerlere bir kuruş dahi ödemedik. Diego’ya 320 bin, Danilo’ya 130 bin, Charles’a 155 bin, Chico’ya 190 bin Euro menajerlik ücretleri verdik. Göndermek isteseler bu oyuncuların tamamından bonservis bedeli alırlar. Son olarak Menez’e toplamda 10 milyon euro kendisine, 1.5 milyon euro menajerine verildiği söyleniyor. Umarım Menez’den de Eto’o gibi fayda sağlarız.

Yusuf Şimşek konusunda da açıklamada bulunan Gencer, teknik adama Süper Lig’de 1.5 milyon TL verdiklerini, Antalyaspor şampiyon olmadan önce kendisine “Bu takımı şampiyon yap Süper Lig’de de devam edeceğiz, sana da 1.5 milyon TL maaş vereceğiz” dediklerini ve Şimşek’in sözleşmesini feshettikten sonra teknik adama ikinci ve üçüncü yılların ücretini ödemediklerini söyledi. Gencer, sözlerini “Bu yılları ödediğimizi ispatlasınlar, kendimi Kale Kapısı’nda asacağım.” diyerek noktaladı.