Futbol Baronları Futbol Tanrıları

Levent Sağlam yazdı…

Futbol Baronları Futbol Tanrıları
2 Mart 2020 10:57

Maçtan birkaç gün önce İdlib’den gelen şehit haberleri, ülke genelinde büyük üzüntüye neden oldu. Stadyuma gelen taraftarlar,  gerek ellerindeki Türk bayraklarıyla gerekse yaptıkları tezahüratlarla tepkilerini gösterdiler. Antalyaspor’un ise maç gelirini şehit ailelerine bağışlayacağını duyurması çok güzel bir hareketti. Zaten bundan önce de buna benzer yardımlarda bulunan Antalyaspor yönetimini tebrik ederim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ,ailelerine de başsağlığı diliyorum.

Türkiye’de futbol çan tepesinden yönetilir. Öyle bileğinin hakkıyla falan olmaz o işler, masa başında her şey günler öncesi belirlenir. Maçlara ona göre hakemler belirlenir, hakemlere talimatlar verilir. Video hakem uygulaması falan hikaye… Aksini söyleyen, yalan söyler. İşte Anadolu’da verilen mücadele de bu masa başı alavere dalaveresine karşı yapılır. O çanın tepesinde oturanlar, daha sezon öncesi ellerine kağıdı kalemi alıp hangi takımın düşeceğinden hangi takımın şampiyon olacağına, hangi takımların Avrupa kupalarına gideceklerinden, Türkiye Kupasında kimlerin final oynayacağına tutun, yarı final oynanmadan dahi finalin hangi statta oynanacağını, bu statta kimlerin oynayacağını bile kafalarında yorarlar, yazarlar, çizerler.

Tabi bir de bu çan tepesinde oturanları yönlendiren yayıncı kuruluşlar vardır. Bu yayıncı kuruluşlar, taraftarı çok olan kulüplere şirin görünmek zorundadır. Zira bu işin dekoder satışı da önemlidir tabi ki. Sıkıyorsa şirin görünme, hemen dekoder iptalleri başlayıverir.

Dünkü maçta kim bana oyun içinde 5 dakika duraklama olduğunu söyleyebilir? Üç dakika uzatma normalken, sanki VAR’a gidilmiş de uzun süre sakatlık falan olmuş da uzun süre kaybı olmuş gibi 5 dakika uzatmanın mantığını kim bana izah edebilir? Hadi gözümüzden kaçtı diyelim, 5 dakikayı kabul edelim. 5 dakikanın üzerine 48 saniye daha ekleyip akabinde gol olduktan sonra santra bile yaptırmadan maçı bitirmenin mantığını bana anlatabilecek kimse var mı? Sahi kimden korktun hocam?

Ligin ikinci yarısıyla birlikte transferlerin oturmasıyla yükselişe geçen Antalyaspor için dün Fenerbahçe’den alınan 1 puana iyi diyemiyorum. Zira 2 puanını çalınmış olarak görüyorum.

Tabi futbolun içinde şans da önemli. Dünkü maçta yediğimiz gollerde her ne kadar kademe hatalarımız, adam paylaşımlarındaki hatalarımız olsa bile bu durumu dünkü maçta futbol tanrıların yanımızda olmamasına bağlıyorum.

Bir gün futbol tanrılarının futbol baronlarının hesabını kesmesi dileğiyle…