Duygusal İstikrar

Fahrettin Kayan yazdı…

Duygusal İstikrar
7 Haziran 2022 09:55

Senelerdir yazdığım ya da konuştuğum mecralarda futbolda olması gereken en temel yeteneğin istikrar olmasını dile getiriyorum. Son iki sezona baktığımızda, geçen sezon sonu Ersun Yanal ile kaybetmeme ve mücadele istikrarıyla seriyi yakalamıştık ancak sezon başı işler tersine döndü transferlerin yetersiz oluşu ile hocanın takım ve şehirle kopan bağları hem keyifsiz oyun hem kaybetme konusunda istikrar getirmeye başladı.

Sezona kötü bir başlangıç yapan Antalyaspor, futbol sorumlusu olarak göreve Nuri Şahin’in gelmesiyle birlikte futbolunu pozitif anlamda değiştirdi.

Takımda futbolcuların sahada keyif almaya başlaması ile gelen keyif veren futbol tribünlere de seyircileri çekmeye başladı. Tribüne gelen seyircilerle kurulan sıcak diyaloglar ve başarı ise şehir ile takımın kaybolmaya yüz tutmuş bağlarını tekrar hayata döndürdü.

Bütün bu olumlu dokunuşların ardından takımın kazandığı özgüven ve güzel futbol ile galibiyet istikrarına kavuştuk. Peki, bu ufak dokunuşların büyük sonuçlar doğurmasının temelinde ne vardı? Duygusal istikrar.

Duygusal istikrar, bir meydan okuma sırasında veya sonrasında zihinsel veya fiziksel yeteneklerini sürdürme, iyileştirme veya geliştirme yeteneğidir.

Kaybettiğimiz özgüveni, kaybolmaya yüz tutmuş takım olma alışkanlıklarının olduğu ortamda Nuri Şahin ve teknik heyet öyle dokunuşlar yaptı ki aylardır ortalarda olmayan, verim alamadığımız futbolcular sihirli değnek değmişçesine kendilerini hatırlamış ve kendilerini daha da iyileştirme ve geliştirme meydan okumasına başladı. Bu dokunuşların yanında sezon başı ne kadar yanlış ve yetersiz transferler yapıldıysa devre arasında tam tersi takıma direkt katkı verecek ve nokta atış transferlerin katkısı tartışılamaz.

Bu değişimin mimarları Başkan Aziz Çetin ve yönetim kurulunun Nuri Şahin tercihi ile aldığı riskin sonucu bu kadar başarılıysa tebriklerin en kuvvetlisini hak ediyorlar. Tersi bir durumda söylenecek ve yaşayacakları sıkıntılar malumken ve bunu çok iyi bilmelerine rağmen girdikleri risk büyüktü ama sezon sonu geldiğinde kazancımız da o kadar büyük oldu.

Şimdi sezonu bitirdik ancak duyduğum kadarıyla yönetim ve teknik ekip sezonu bitirmemiş ve yeni sezonun hazırlıklarına gece gündüz demeden devam ediyorlar.

Böyle başarılı sezonların ardından gelen sezonlar çok kritiktir. Beklentiler daha fazla yükselmiş ve en ufak hatayı bile kaldırması zor zamanlara gebedir. Umarım geçen sezon başı gibi değil devre arasındaki gibi takıma direkt etki edecek oyuncular ile sezona giriş yaparız. Eğer bunu başarabilirsek bu teknik heyet ve takım ile gelecek sezonun bu sezondan hem oyun olarak hem sıralama olarak çok daha üstünde olacağından hiç şüphemiz yok.

Sezon sonu değerlendirmesinde kalacaklar, gidecekler konusuna çok girmek istemiyorum. Kalbimden ve aklımdan geçen tek şey kim kalırsa kalsın, kim giderse gitsin, kim gelirse gelsin iyi bir kadro mühendisliğiyle kadro yapılanması gerçekleştirilsin.

Sezonu tamamlarken Antalyaspor için bana göre sezonun enleri;

En Çok Gelişim Gösteren: Sonuna kadar hak ettiği milli formaya yükselen Doğukan Sinik;

En Çalışkan: Sol tarafımızı otoban gibi kullanan, yorulmak bilmeden haftalar geçiren Güray Vural;

En Özverili ve Sorumluluk Alan: Yaşı yüksek, tatile geliyor denmesine rağmen sahada basmadık yer bırakmayan ve sürekli sorumluluk alan Luiz Adriano ;

En Teknik ve Takımın Beyni: Orkestra şefi gibi haftalarca takımı yönlendiren Fernando;

En Bitirici: Geldiği haftalarda nereden buldunuz bu adam forvet mi diye eleştirilen ama sonrasında adaptasyon sürecini atlatınca haftalarca boş geçmeyen bitirici canavar Haji Wright;

En Kritik Adam: Sadece duran toplardan attığı gollerle verdiği katkı için değil, savunma başarısının yanında sayısızca çizgiden çıkardığı toplarla maçların kritik anlarında ortaya çıkan Veysel Sarı;

Temel Taşı: Kara kıştan takımın ve şehrin havasını yaza çeviren Nuri Şahin

En Cesuru: Başkan Aziz Çetin ve Yönetim Kurulu 

En Kral: Takıma her hafta daha fazla güvenen ve enerjisine büyük katkı veren, ligin son haftasında neredeyse tüm Türkiye sezonu kafasında bitirmişken stadyumu tıklım tıklım dolduran ve kapalı gişe oynatan Antalyaspor Taraftarı

Rüya gibi bir gelecek sezonda buluşmak dileğiyle…