Dokunulmaz Ferhat

zellikle iç sahada alınamayan her galibiyet düşme hattının yangınını ensemizde hissettirmekte…

Dokunulmaz Ferhat
7 Mart 2018 08:25

Geçtiğimiz hafta sonu Antalyaspor’un başına gelen Dünya’nın en iyi takımlarının bile başına gelebiliyor zaman zaman. Maç boyunca rakip kaleyi adeta döven takımlar, kalelerine gelen ilk topta gol yiyerek mağlup olabiliyor. Maçın geneline baktığımızda başımıza gelen tam olarak budur aslında. Sezon başından bu yana görmek istediğimiz mücadeleyi son haftalarda görüyorduk ama özellikle Sivasspor maçının ilk yarısında mücadelenin yanına maç kazanacak oyunu da ekleyen bir Antalyaspor gördük.

Kaçan pozisyonların üzerine ilk yarının son saniyesinde olmayan pozisyonda yediğimiz gol bütün hesapları karıştırdı. Buna rağmen beraberlik golünü atıp maça ortak olduk ama buradan sonra yapılan bireysel hatalar maçı Antalyaspor’dan alıp Sivasspor’a hediye etti. Kaleci hatasından yediğimiz ikinci gol, geç ve yanlış oyuncu değişiklikleri, böylesi kritik bir maçta puan kaybı yaşanmasını getirdi.

Özellikle iç sahada alınamayan her galibiyet düşme hattının yangınını ensemizde hissettirmekte. Küme düşmenin camiada ve şehirde nasıl bir etki bıraktığını geçmiş yıllardan biliyoruz. Özellikle geçtiğimiz yıl tarihinin en başarılı sezonunu geçiren camiamızın bu sezon düştüğü durumdan kırmızı-beyaza gönül vermiş her birey gereken dersleri çıkarmıştır umarım.

Bir konu daha var ki, yazmazsam içimde kalır. Kaleci Ferhat Kaplan… Kötü performansına rağmen bir şekilde takımda kendisine yer buluyor. Boffin ilk hatasında kesik yedi ve neredeyse bir daha kale yüzü görmedi ama Ferhat hata da yapsa cezalı ve sakat olmadığı haftalarda kesinlikle 11 çıkıyor. Ya hu Eskişehirspor’da senelerce birinci kaleciydi bu Boffin. Ne oldu da bu duruma geldi. Diyelim ki, idman performansı iyi Ferhat’ın ve hocanın takdiri bu yönde oluyor. Aldığı para ile de ilgilenmiyorum. Ter döküyorlar, kazanacaklar elbette. Lâkin, kendi evinde 25 bin taraftarının önünde 4 gol yemiş, kaybetmişsin. Yediğin gollerde topa hamle dahi yapmamışsın. Düşme hattıyla arayı açma fırsatını yakaladığın haftada bu mağlubiyetin taraftarı ne kadar etkilediğini biliyorsun. Hal böyleyken tribünden tepki veren taraftara el kol hareketi yaparak saha dışına çağırıyorsun. Sonrası yaşananları göremedim ama oradaki taraftar saha dışına doğru gelse, ne yapacaksın? Vücut dilinden anladığım kadarıyla ‘niye tepki veriyorsun kardeşim?‘ deyip sarılacağın gibi bir durum yok. Kenardan tepki veren Antalyaspor taraftarına saldıracak mısın? Tekme tokat girişecek misin? Bu yapılan haddini aşmaktır. Şirazenin kaymasıdır Ferhat adına. Bu ve benzeri hareketleri görmeye daha çok alıştırmadan, yönetimin takım içindeki birliği zedelemeden gereğini yapmasını diliyorum.

Hiç kimse unutmasın, Antalyaspor’un sahibi Antalyaspor taraftarıdır.

Mutlu haftalar…