Devrim Kök Uygulamayı Meclis’e Taşıdı

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, Antalya Stadyumu’nda uygulanan çağ dışı uygulamayı yazılı soru önergesi ile Meclis’e taşıdı …

Devrim Kök Uygulamayı Meclis’e Taşıdı
18 Ekim 2017 13:39

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, Antalya Stadyumu’nda uygulanan çağ dışı uygulamayı yazılı soru önergesi ile Meclis’e taşıdı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması isteğiyle yazılı soru önergesi veren Devrim Kök, “Deplasman takımlarının taraftarlarına dahi reva görülmeyen bu uygulamanın Antalyaspor’un kendi seyircisine ve Antalya halkına reva görülmesinin nedeni nedir?” diye sordu.

Dünyada bunun ikinci bir örneğinin olmadığını ifade eden Kök, şu soruları yöneltti:

– Yetkililer bu uygulamanın hangi kanun veya yönetmeliğe göre yapıldığını izah etmek zorundadır. Bu güne kadar hangi ilimizde hangi stadyumda yada hangi futbol müsabakasında bu uygulama gerçekleştirilmiş bilmek istiyorum. Deplasman takımlarının taraftarlarına dahi reva görülmeyen bu çağdışı uygulamanın Antalyaspor’un kendi seyircisine ve Antalya halkına neden reva görülüyor?

– Turizmde dünya başkenti olan Antalya’da sporun gelişmesini, seyircilerin şehir takımlarına destek vermesini sağlamak yerine, yapılan çağ dışı uygulama nedeniyle bu taraftarların bir daha stadyuma gitmesini kim sağlayacak. Bu durum nedeniyle meydana gelecek ekonomik ve sosyal kayıpların telafisini kim nasıl sağlayacak?

– Bir taraftan bir endüstri olan futbol müsabakalarına seyirci çekmek için ilgili bakanlıklar kampanyalar yaparken diğer taraftan Antalyaspor taraftarına reva görülen bu uygulamadan sonra Antalya’da yaşayan bayanların futbol maçlarına gitmesini nasıl sağlayacaksınız? diye sordu.

– Bu çağ dışı uygulamanın Antalyaspor taraftarına yapılmış olması tesadüf müdür?

– Bu uygulama bilinçli olarak yapıldı ise Antalyaspor taraftarının seçilmesinin nedeni nedir; neden Antalyaspor taraftarı hedef gösteriliyor?

– Bu kararın sorumluları kimlerdir?