Deplasman Yasakları Sona Erdi

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, yaklaşık 5 sezondur uygulanan deplasman yasağının kaldırıldığını açıkladı…

Deplasman Yasakları Sona Erdi
11 Ağustos 2016 14:30

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, yaklaşık 5 sezondur uygulanan deplasman yasağının kaldırıldığını açıkladı.

Kulüpler Birliği toplantısından taraftarları mutlu edecek bir karar çıktı. Kulüpler Birliği Vakfı’nın bugünkü toplantıda aldığı kararla, Süper Lig’de gelecek sezondan itibaren deplasman yasağının uygulanmayacağı açıklandı.

Göksel Gümüşdağ, toplantının ardından yaptığı basın açıklamasında Türkiye’de son yıllarda devam eden deplasman yasağının kaldırılmasına karar verdiklerini açıkladı.

15 Temmuz’un ardından oluşan birlik ve beraberliğin bu kararda etkili olduğunu belirten Gümüşdağ, ”Oluşan birlik, beraberlik ve kardeşliğin tribünlere yansımasını sağlamak amacıyla deplasman yasaklarının kaldırılmasına karar verdik. Dolayısıyla bundan sonra taraftarlar, hangi maç olursa olsun deplasmanda takımlarını destekleyebilecekler. Bu durumun, 15 Temmuz’da yaşanan olaylardan sonra büyük bir önem arz ettiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu kararın ardından geçen sezon Antalyaspor taraftarına getirilen Konya’ya deplasman yasağı da ortadan kalkmış oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında oynanacak Antalyaspor – Atiker Konyaspor ve 20. haftada oynanacak Atiker Konyaspor – Antalyaspor maçlarında deplasman yasağı uygulanmayacak.