Daha Çok Erken

Skora bakıp takımı, hocayı, başkanı yerden yere vurabilmek kolay …

Daha Çok Erken
14 Eylül 2016 07:41

Hemen hemen her yaz dönemi ya problemlerle karşı karşıya kalıyoruz ya başkan değişiyor ya da hoca gidiyor. Takımın her şeyiyle oynanıyor, düzensiz bir ortamda sezona başlanıyor. Bu sezon da öyle oldu. Bir anda başkan değişti; tanımadığımız biri meydana çıktı, başkan oldu. “Tamam, iyi” falan derken Eto’o sorunsalı başladı. “Gidecek mi? Kalacak mı?” soruları tranferin son gününe kadar sürdü. Geçen yaz Eto’o gelmesi ile çalkalanan ulusal basın, bu sezon “Eto’o gidecek mi?” soruları ile çalkalandı durdu. Durum böyle giderken elli oyuncuyla sezona başlayan takıma adamakıllı transfer de yapılamadı. Birkaç göstermelik ucuz oyuncuyla geçiştirildi.

Süper Lig diyoruz. Her ne kadar oynanan futbol diğer Avrupa Liglerine göre kötü olsa da puan ve puanlar kazanabilmek için biraz hırs, biraz istek, biraz da iş bitirecek isimler olmalı .Eto’o nun formsuzluğu ve ilk 11 arayışı, Konyaspor karşısında da sorunlara neden oldu ve geçen sezon önüne geleni büyük küçük demeden alt üst eden Antalyaspor, bu sezon sahasında ilk mağlubiyetini biraz da ezici bir skorla aldı.

Skora bakıp takımı, hocayı, başkanı yerden yere vurabilmek kolay fakat ben öyle düşünmüyorum. Başkan piyasaya alışacak. Futbola dışarıdan bakmak ile içeriden onu yönetmek gerçekten kolay değil, biraz zaman vermek lazım. Hoca takımı bir tık ileri itmenin yollarını arayacak fakat bu takımdaki geçen sezon banko oynayan -her ne kadar kızsak da- takımı ileri taşıyan üst sınıf oyuncuları göz ardı etmeyecek; takım da iyi çalışıp aldıklarının hakkını verecekler. Böyle olursa düzelir yoksa işimiz zor. Ama daha çok erken.

İyi bayramlar.