Cirit ve Güllede Birer Gümüş Madalya

Antalyaspor, Seyfi Alanya Atmalar Kupası’ndan iki gümüş madalya ile ayrıldı.

Cirit ve Güllede Birer Gümüş Madalya
22 Şubat 2024 11:36

Türkiye Atletizm Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Seyfi Alanya Atmalar Kupası 20-21 Şubat 2024 tarihlerinde Mersin’de gerçekleşti. Para Atletizm Atmalar Şampiyonası ve Olimpik Deneme Yarışları’nın da gerçekleştiği etkinlikte boy gösteren Antalyaspor atletizm takımı, Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde düzenlenen organizasyondan 2 gümüş madalya ile ayrıldı.

Gülle Atma kategorisinde piste çıkan kırmızı beyazlı atlet Nisa Pekyürek 3 kilogramlık gülleyi 11 metre 52 santimetrelik uzaklığa atarak kendi yaş kategorisi olan U16’da ikinci sıraya yerleşti ve gümüş madalya kazandı. Cirit Atma yarışında yer alan bir diğer Antalyasporlu Emine Nur Bektaş ise 38 metre 82 santimetrelik derecesi ile takım arkadaşı Nisa gibi U16’da ikinci olarak gümüş madalya alan bir diğer atlet oldu.

Öte yandan Cirit yarışında yer alan diğer Antalyasporlulardan Muhammed Yahya Çakır 48.47’lik derecesi ile U18 yaş kategorisinde beşinci olurken; yine cirit atan fakat U16’da yarışan Çağlar Demircan ise 35.25 atarak yedinci oldu.

Antalyaspor’un gümüş madalyalı atletleri Emine Nur Bektaş ve Nisa Pekyürek’in 5 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katıldığı organizasyonun genel klasmanında sırasıyla altıncı ve yedinci sırayı alarak ilk 10 içerisinde yer almayı başardıkları Seyfi Alanya Atmalar Kupası’nın ardından Antalyaspor atletizm takımının bu hafta sonu İstanbul’da U18 ve Bursa’da Masterler yaş kategorilerinde Türkiye Salon Şampiyonaları mücadeleleri başlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.