Cimnastikçiler İstanbul’dan Üç Madalya İle Ayrıldı

Antalyaspor cimnastik takımı, İstanbul’daki şampiyonadan üç madalyayla ayrıldı.

Cimnastikçiler İstanbul’dan Üç Madalya İle Ayrıldı
8 Kasım 2023 11:49

Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüplerarası Minikler Bireysel ve Grup Türkiye Şampiyonası 3-5 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi. Şampiyonada yarışan Antalyaspor cimnastik takımı İstanbul’dan takım ve grup serilerinde birer gümüş, bireysel kategoride de bir bronz madalya kazandı.

İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde bulunan TCF Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonaya ülkemizin çeşitli bölgelerinden 37 takım ve 156 sporcu katılım gösterdi. Kırmızı beyazlı cimnastikçiler, İstanbul’da 5 sporcu ve 1 antrenör kadrosu ile yarıştı.

Tamamı 2015 doğumlu sporculardan oluşan Antalya temsilcisi, grup serisi kategorisinde topladığı 40.350 puanla 9 takım arasında ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Takım kategorisinde ise 118.300 puan toplayan minik cimnastikçiler 37 takım arasında ikinci olarak bir gümüş madalya da burada kazandı.

Genel tasnif kategorisinde yarışan Antalyasporlulardan Avelina Levchenko 40.900 puanla 153 sporcunun önünde yer alıp üçüncü olarak bronz madalya kazanırken; takım arkadaşları Lidya Akkız ve Ela Sert sırasıyla yedinci ve dokuzuncu olarak ilk on içerisinde yer alan isimler oldu.

İstanbul’da düzenlenen ve müsabaka takviminin kapanışı niteliği de taşıyan şampiyonada madalyaları toplayan Antalyaspor’un minik cimnastikçileri sezona başarılı bir şekilde nokta koymuş oldu.