Ceza Kararını Aldıranlar Konyalı Çıktı

Alanyaspor – Antalyaspor mücadelesinde görev alan gözlemci ve bir temsilcinin Konyalı olduğu öğrenildi …

Ceza Kararını Aldıranlar Konyalı Çıktı
6 Eylül 2016 12:54

Antalyaspor’un Alanyaspor mücadelesinin ardından aldığı cezanın yankıları sürerken,  mücadelede görev alan gözlemci ve bir temsilcinin Konyalı olduğu öğrenildi.

Antalyaspor’un Alanyaspor mücadelesinin ardından 52. maddeye dayanarak takdiren verilen  seyircisiz oynama ve para cezasının arkasında mücadelenin gözlemcisinin ve temsilcilerinin yattığı öğrenildi.

Mücadelede gözlemcilik yapan Üst Klasman Gözlemcisi Mustafa Arslan’ın aslen Konyalı olduğu öğrenilirken, yine mücadelenin temsilcilerinden olan Refik Emre’nin de Konyalı olduğu ve “Federasyon Güvenlik ve Akreditasyon Temsilcisi” olarak müsabakada görev verildiği öğrenildi.

Futbol Disiplin Talimatı Madde 76’ya göre ise maç sonundaki olaylar, oyun alanı dışında olduğu için müsabaka görevlileri ve temsilci raporlarına göre değerlendiriliyor.

Öte yandan geride kalan iki haftada hakemler yüzünden canı yanan kulüplerden birisi olan Antalyaspor’un PFDK’ya yaptığı itirazın perşembe günü yayınlanacak olan kararlarda sonuca bağlanması bekleniyor.


MADDE 52 – SAHA OLAYLARI

(1)
Stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal eden kişiler, bir aydan iki yıla kadar müsabakalardan men veya süreli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.
(2)
Disiplin Kurulu; seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere olayın ağırlığına göre, para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında, bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir.
(3)
Meydana gelen maddi zarar sorumlulara tazmin ettirilir.
*******************************************************************************************************************
MADDE 76 – MÜSABAKA GÖREVLİLERİNİN RAPORLARI

(1)
Müsabaka görevlilerinin raporlarında bulunan hususlar aksi ispat edilmediği sürece doğru kabul edilir.
(2)
Müsabaka görevlilerinin vermiş olduğu raporlar arasında çelişki bulunduğu ve somut olayda hangi raporun maddi gerçekliği yansıttığı tespit edilemediği takdirde, oyun alanındaki fiiller bakımından hakem raporu, oyun alanı dışındaki fiiller bakımından ise temsilci raporu esas alınır.