Çavuşoğlu Eto’o Transferini Doğruladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Samuel Eto’o’nun Antalyaspor’a transferinde devreye girdiğini açıkladı…

Çavuşoğlu Eto’o Transferini Doğruladı
11 Mayıs 2016 21:21

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Samuel Eto’o’nun Antalyaspor’a transferinde devreye girdiğini açıkladı.

Dışişleri bakanlarının katılımıyla Fransa’da gerçekleşen toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlığa ait özel uçakla Paris’e giderken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Samuel Eto’o’nun transferi için İtalya’da bulunan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ve yönetim kurulu ile temas halindeyken Kamerunlu oyuncunun transferden vazgeçtiği, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da Eto’o’yu telefonla arayarak ikna ettiği öğrenildi.

Samuel Eto’o transferine değinen Bakan Çavuşoğlu, Antalyaspor’un sezon başında ‘Samuel Eto’o’yu almaya gidiyoruz’ dediğini ve kendilerine destek verdiğini kaydetti.

Eto’o’nun İtalya’da Antalyaspor’a gelmekten vazgeçtiğini ve ve kendisinin devreye girdiğini aktaran Çavuşoğlu, “Eto’o’ya telefon açarak ‘Ben Dışişleri Bakanıyım, senin garantörün benim’ dedim ve Eto’o, Antalya’ya geldi. Şimdi Eto’o bana ‘baba’ der. Ama hiçbir kulübün iç işine karışmadım. Kulüplerin içine siyaset sokmadık. Eto’o örneğinde olduğu gibi, müdahil oldum ama içişlerine asla karışmadan, siyaset sokmadan müdahil oldum. Mesela Emre Akbabayı Alanyaspor’a gelmeye devre arasında ben ikna ettim. Devreye girdik ve Emre’yi Alanya’ya tekrar getirdik” diye konuştu.