Çalımbay’dan Eto’o ve Transfer Açıklaması

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Eto’o ve kadro durumu hakkında açıklamalarda bulundu…

Çalımbay’dan Eto’o ve Transfer Açıklaması
19 Ekim 2016 15:38

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kırmızı beyazlı ekibimizde ilk haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

Samuel Eto’o’nun Çaykur Rizespor maçındaki performansını değerlendiren Çalımbay, “Ligde çok iş yapabilecek futbolculardan kurulu bir takımız var. Eto’o geçen sezon bu takımda çok gol attı, en kritik maçlarda golünü atmış. Ama baktığınızda Eto’o sezon başı sorun yaşamış. Transfer süreci yaşamış, kadro dışı kalmış. Eto’o bile istediğimiz seviyede değil. Onun da çalışarak iyi duruma geleceğini biliyorum. Kendisiyle konuştuğumuzda şu anda yüzde 60 performansta olduğunu söyledi. Bunu aşmak gerekiyor. ” diye konuştu.

Futbolcularının Çaykur Rizespor maçındaki performanslarından memnun olduğunu kaydeden Çalımbay, bu sezon henüz galibiyet sevinci yaşamadıkları için oyuncularının üzerinde baskı olduğunu belirtti.

Transfer yasağı hakkında konuşan Çalımbay, “Antalyaspor’un oynadığı oyun bu lig için bize yetmez. Bu oyunun çok çok üstüne çıkılması gerekir. Devre arasında takıma bir kaç tane yerli oyuncu takviye etmeyi düşünüyoruz. Transfer yasağı sorunun da çözüleceğine inanıyoruz. Kadroda yabancı oyuncu sayısı fazla. Bunun yanında kadro dışında da futbolcular var. Kadro dışındaki bazı oyuncuları devre arasında takıma dahil edebiliriz” dedi.

Aatif Chahechouhe’nun Antalyaspor’a devre arasında transfer olacağı iddialarına cevap veren Rıza Çalımbay, “Aatif’ı Sivas’a getiren benim. Nerde olsam adı geçer. Aatif’ı almak isterim ama Aatif Fenerbahçe’de belki hayal ettiği yerde. Almak isteriz ama ne olur ne biter bilemem” şeklinde konuştu.

Şuandan itibaren telafisi olmayan maçlar oynayacaklarını vurgulayan Çalımbay, “Faydası olmayan mücadele etmeyen oyuncularla oynamamız çok zor. Antalyaspor’un oynayacağı maçlar final maçı. Her şeye dikkat etmemiz lazım. Eto’o çok gayretli, biz çok kısa antrenman yaptık hepsine de katıldı. Antrenman performansı çok iyi ve çalışmalarını sahaya yansıttı. Bundan önce çok sıkıntı yaşamış geçen seneki performansından düşüş nedeni bence bu. Şu anda gayet iyi durumda ama daha da iyi olması gerekiyor. Bireysel olarak herkesin çok iyi seviyeye gelmesi lazım. Şu anda tek düşündüğümüz Beşiktaş maçı ve kalan 8 maç ve bu maçları çok iyi bitirmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.