Çalımbay’dan Eto’o Krizi Açıklaması

Rıza Çalımbay, Samuel Eto’o ve Beşiktaş ile Antalyaspor arasındaki krize dair açıklamada bulundu …

Çalımbay’dan Eto’o Krizi Açıklaması
13 Kasım 2017 19:30

Antalyaspor’un eski teknik direktörü Rıza Çalımbay, konuk olduğu TRT Spor kanalına verdiği özel röportajda Antalyaspor’da çalıştığı dönemde Beşiktaş ile aralarında yaşanan Eto’o krizi ile ilgili konuştu.

Rıza Çalımbay, Eto’o hakkında “Yıldız oyuncu dediğiniz Eto’o gibi olur. Benim çalıştığım en karakterli kişilerden biridir, gücü yettiğince çalışır ve liderdir. Dört dörtlük bir golcüdür. Benim kadar futbolu seven bir tek Eto’o’yu gördüm” diyerek Kamerunlu golcüye övgülerde bulundu.

Sezon başında Eto’o’yu Beşiktaş’ın yanı sıra Başakşehir ve Trabzonspor’un istediğini, Eto’o’nun ise Beşiktaş’a gitmek istediğini kendisine aktardığını belirten Çalımbay, Ali Şafak Öztürk’ün bu transfere onay verdiğini fakat Antalyaspor’un Beşiktaş’tan Kerim Frei ve Ömer’i istemesinin ardından bu transferin kaldığını açıkladı. Eto’o’ya iki talip daha çıkınca yönetimin bu teklifleri kabul edip taraftar baskısının ardından geri adım attığını, Eto’o’nun da gitmekten vazgeçtiğini belirten Çalımbay, daha sonra bu transferin gerçekleşmediğini savundu.

Geçtiğimiz sene Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’ndeki açılışta yaşanan olayın da yanlış olduğuna değinen Çalımbay şunları söyledi:

O olayda Fikret Başkan ile beraberdim. Yanlış bir şeydi, bence iletişimsizlik oldu orada. En azından Fikret Orman’a söylenebilirdi. Ben Fikret Orman’ı küçük düşürecek hareketin bilerek yapılacağını düşünmüyorum. Bunun olacağını bilsem en başta ben izin vermezdim.

FOTOĞRAF: İHA