Çalımbay Rekora Koşuyor

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay rekora koşuyor…

Çalımbay Rekora Koşuyor
3 Nisan 2017 17:02

Antalyaspor, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde yakaladığı çıkışla puan cetvelinde üst sıralardaki yerini korurken, tecrübeli teknik adam takımının kazandığı puanlarla kulüp tarihindeki rekorları kırmaya hazırlanıyor.

Antalyaspor’u ligin altıncı haftasında iki puanla son sırada devralan Çalımbay, kulüp tarihinin 4 önemli rekorunu egale etmek üzere. Rıza Çalımbay Antalyaspor’da yakaladığı başarıyı sürdürmesi halinde teknik direktör olarak kulüp tarihinin maç başına puan ortalaması, sezonluk galibiyet sayısı, bir sezonda en yüksek puan ve ligi bitirme sıralaması rekorlarını kıracak.

Geride kalan 20 haftada takımına 40 puan kazandıran Çalımbay’ın, Mehmet Özdilek’e ait maç başına en yüksek puan ortalaması rekorunu kırması için sezon sonuna kadar kalan 8 haftada 2 puan kazanması yeterli olacak.

Görevde olduğu 26 haftada 38 puan kazanan Mehmet Özdilek, maç başına 1.46 puan ortalaması gerçekleştirdi. Çalımbay ise takımının 2 puan daha kazanması halinde 42 puanla maç başına 1.5 puan ortalamasına ulaşacağı için Özdilek’e ait rekoru kıracak. 20 haftada 40 puan kazanan Çalımbay şu anda maç başına 2 puan ortalamasına sahip.

Kırmızı beyazlı ekibimiz, Süper Lig’de en çok galibiyet sayısını 1998-1999 sezonunda Joseph Jarabinsky ve 2012/2013 sezonunda da Mehmet Özdilek ile gerçekleştirdi. Her iki teknik adam da sezonu 14’er galibiyetle kapattı. Antalyaspor’da bu sezon 12 galibiyeti bulunan Rıza Çalımbay, kalan 8 haftada 2 galibiyet daha elde etmesi halinde rekora ortak olacak olmasının yanında 3 galibiyet elde ederse rekorun tek başına yeni sahibi olacak.

Ayrıca bir diğer rekor ise Antalyaspor’un bir sezonda elde edilecek en yüksek puan ile ligi bitirme sıralaması olarak dikkat çekiyor. Süper Lig tarihinde en yüksek puan ve sıralamayı 1998-1999 sezonunda gerçekleştiren kırmızı beyazlı ekibimiz, Joseph Jarabinsky ile o sezonu 49 puanla altıncı sırada bitirdi. Rıza Çalımbay yönetiminde şu anda 42 puanla altıncı sırada yer alan Antalyaspor, 8 puan daha kazanırsa rekorunu geliştirecek.