Maçın Ardından

Bursaspor iyi mi oynadı? Hayır. Antalyaspor geçtiğimiz altı haftadaki oyununu sergileyemedi …

Maçın Ardından
21 Aralık 2016 08:56

Türkiye’de en üst ligde oynayan bir Anadolu takımıysanız istikrarlı giden bir 6-7 hafta sonunda elbette bu istikrar bozulacaktır. Teknik direktör için futbolcusunu motive etmek bir o kadar zor olacağı gibi futbolcunun da kendi maç içi disiplinini sağlaması bir o kadar zor olacaktır. Bu pazartesi oynadığımız Bursaspor deplasmanının ilk yarısında bu çok net bir şekilde görüldü.

Bursaspor iyi mi oynadı? Hayır. Antalyaspor geçtiğimiz altı haftadaki oyununu sergileyemedi. Özellikle ilk yarıda bireysel hatalar çok oldu. Kalede senelerdir Antalyaspor’dan ekmek yiyen ve Ferhat’ın şanssız sakatlığında kaleyi devralan Fornezzi’nin amatörce hataları oldu. Takımın Antalyalısı Zeki’nin hataları oldu. Böyle olunca da her ne kadar Antalyaspor ikinci yarı toparlansa da maçı çevirmek o kadar kolay olmadı. Bursaspor karşısında mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

15 haftanın sonunda alınan 19 puanın ve ilk yarıyı ilk 10 içinde bitirme olasılığının yüksek olması, ilk haftalardaki kaos sürecine göre epey bir güzel bir gelişme olduğu söylenebilir. Önemli olan takımın eksik yerlerine doğru transferler yapılmasıdır. İyi bir yapılanma sürecine girerek daha yukarılara oynamanın yoluna bakılmalıdır.

Antalya’nın artık Avrupa standartlarında bir stadyumu vardır. Kayda değer bir taraftar sayısı vardır. Hep birlikte bu şehrin takımını Avrupa semalarında görmek hepimizin isteğidir, arzusudur. Umarım hatalar yapılmaz, yanlış işler olmaz. Gurur duyacağımız bir Antalyaspor bizleri bekler

Kalbinizden Antalyaspor sevgisi eksik olmasın.