Birisi Kardeş Alanyaspor mu Dedi

Alanyaspor’un Antalyaspor için Türkiye’deki herhangi bir rakip takımdan farkı olmamalıdır …

Birisi Kardeş Alanyaspor mu Dedi
16 Ağustos 2016 09:11

Antalya, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık beşinci şehridir. Alanya ise Türkiye’nin Akdeniz bölgesindeki Antalya iline bağlı bir turizm ilçesidir.

Bunlar Vikipedi’de yer alan Antalya ve Alanya tanımları. Konuya şuradan başlayalım, tanımda da net bir şekilde belirtildiği gibi Alanya, Antalya’nın bir ilçesidir ve öyle de kalacaktır. Kendimi bildim bileli Antalya’dan kopmaya çalışıp il olmaya çalışan Alanya, maalesef bu projesini sadece hayallerinde yaşamaya devam edecektir.

Alanya’daki bu asi küçük kardeş izlenimleri, Alanyaspor’a da yansımış olmakla birlikte her zaman Antalyaspor’dan üstün olma çabasından vazgeçmemişlerdir. Tarihte bunun açık örnekleri mevcuttur. Bunu inkar etmek gerçeği değiştiremeyeceği gibi, Antalyaspor’un büyüklüğünü de asla gölgeleyemeyecektir.

Trabzonsporluların popüler sloganı olan “Bize her yer Trabzon” örneğinden yola çıkarsak Antalya il sınırlarındaki en merkezi konumdan en ücra noktaya kadar bizim için bu şehrin nefes alınacak her noktası Antalyaspor’dur. Alanya ve Alanyaspor ise bir ilçe ve oluşumu olmakla birlikte 07 plakanın olduğu her yerde Antalyaspor’un ağırlığını ve hakimiyetini kabullenmek zorunda kalacağı aşikardır.

Kardeşlik muhabbetine gelecek olursak, futbolda kardeşlik denen olgu taraftarlar bazında oluşan karşılıklı bir etkileşimdir. Antalyaspor üzerinden gitmek gerekirse yıllar önce Kocaelispor ile başlayan kardeşlik olgusunun ana teması nedir; “Depremden doğan kardeşlik.” Veya Akhisar Belediyespor? “Yağmurdan gelen kardeşlik.” Burada net olan durum, zor zamanlar yaşayan bir takım taraftarına diğerinin el uzatıp yardım etmesidir. Bu iyi niyet göstergesi zamanla demlenerek farklı renklere gönül vermiş taraftarı ortak bir paydada buluşturmuş, güzel görüntüler oluşmasına sebebiyet vermiştir.

Ya Alanyaspor taraftarı? Bu rakip takım taraftarı ile aynı il sınırlarını paylaşmak dışında ne ortak yanımız bulunmaktadır? Antalyaspor’un zor zamanlarında açılan alaycı pankartlar hala gün ışığı gibi ortadadır.

Bazı taraftarlarca yaratılmaya çalışılan Antalyaspor – Alanyaspor kardeşliği ise kimilerine göre iyi niyet çabası, kimilerine göre de aynı şehrin iki takımı olarak yansıtılıyor olabilir. Ancak şu bir gerçek ki Alanya ve Alanyaspor ile aynı il sınırlarını paylaşmamız kardeş olduğumuz anlamına gelmez. Futbolun ana unsurlarından rekabetin yaşaması adına Alanyaspor’un Antalyaspor için Türkiye’deki herhangi bir rakip takımdan farkı olmamalıdır. Spor Toto Süper Lig’de ilk defa mücadele edecek Alanyaspor’a diğer 17 takım gibi başarılar dilemekle birlikte tüm gücümüzü Antalyasporumuzun başarısı için yansıtmalıyız.

Son yaşanan Alanyaspor – Antalyaspor maçının İstanbul’da oynanacak olması hadisesi ortadadır. Kendi taraftarı cezalı iken maçı Antalya’da oynamak istemeyen Alanyaspor cephesi, Antalyaspor taraftarının önüne set çekerek mi kardeş olduğumuzu iddia ediyor anlamak gerçekten güç. Ama şunun farkında değiller ki bu ülkede en uzak mesafelere deplasman yapan Antalyaspor taraftarı için maçın İstanbul yada Antalya’da oynanacak olmasının bir önemi yoktur. Önemli olan arma peşinde esir olmuş sevgi dolu yüreklerdir.

Bizim için aslolan Antalyaspor’dur, bugüne kadar 50 yıldır kardeşsiz bir şekilde tek başımıza nasıl dimdik ayakta isek, bugün de “sadece” Antalyaspor olarak daha dik  ve daha gururla ayaktayız.

Biz Antalyasporuz.