Bir Attı Üç Aldı

Levent Sağlam yazdı…

Bir Attı Üç Aldı
16 Mart 2022 10:28

Deplasmanda Başakşehir’i 1-0 mağlup eden Antalyaspor, 29. haftayı da kayıpsız geçerek puanını 38 yaptı. Bunun yanında bu galibiyetle kaybetmeme serisini de yedi haftaya çıkardı.

Başakşehir karşısında Mehmedi’nin yokluğunda forvet arkasında Luiz Adriano tercihi yapan Nuri Şahin, ön tarafta Haji’ye şans tanıdı. Adriano bugünkü karşılaşmada gerek sırtı kaleye dönükken gerekse topu kullanmada ve yaptığı mücadele ile o bölgede önemli bir katkı sağladı. Zaten yirminci dakikada Haji ile attığımız gol, kalabalık Başakşehir defansı arasında Adriano-Doğukan paslaşması sonrasında geldi.

Bugün sahada oyun kurarken alışılmışın dışında bir Antalyaspor vardı. O alışılagelmiş, geriden kısa paslarla çıkan bir Antalyaspor yoktu. Bunun nedeni Başakşehir takımının bundan önceki rakipler gibi önde baskı ile başlamamasıydı. Hal böyle olunca Antalyaspor, oyunun ilk yarım saatinde defans bloğunu kendi yarı sahasının ortalarına kadar çıkarırken Başakşehir takımı da Antalyaspor’u yine o bölgede karşıladı. Antalyaspor her ne kadar bu oyun planını uygulayamasa bile oyunun bu bölümünde oyunu kontrolünde tutan ve üstün olan taraf oldu. Bugünün en enteresan tarafı ise Başakşehir’in yaptığı zorunlu değişikliklerinin oyun içinde Başakşehir’e olan katkılarıydı.

Oyunun ikinci yarısında savunma güvenliğini daha çok önemseyen bir Antalyaspor vardı. Bazen kazanmak adına yapılması gereken hamleler vardır. Kaybeden taraf ise bu hamleleri yeri geldiğinde bahaneymiş gibi kamu oyu önünde dile getirir. Bu duruma örnek olarak geçen hafta Sivasspor ve bu hafta Başakşehir karşılaşmalarında üçüncü stoperi Nuri Şahin’in oyuna almasını verebiliriz. Bence Nuri Şahin’in yaptığı bu hamle, Nuri Şahin’in oyun planın bir parçası. Akıllı bir hoca oyunu tutmayı her zaman bilmelidir hem geçen hafta hem de bu hafta olduğu gibi.

Bugün bir kez daha gördük ki Antalyaspor hem savunmada hem de kontrataklarla gol aramada kendini geliştirmiş. Bunlara verebileceğimiz örnekler ise Gökdeniz ile Veysel’in 85. dakikada yararlanamadığı pozisyonu ve ikinci yarının uzatma dakikalarında Güray’ın çizgiden çıkardığı pozisyonu verebiliriz. İlkinde pozisyonun içinde olan Veysel ve Gökdeniz sadece iki pasla kendi ceza sahaları içinden rakip ceza sahası içine girdiler. İkincisinde ise Güray olması gereken yerdeydi.

Antalyaspor, Başakşehir maçında bir attı üç aldı. Bu galibiyeti taçlandırmak gerekir. Bunun yolu da önümüzdeki hafta evimizde oynayacağımız Giresun maçını kazanmaktan geçer.