Beş Ayda İki Farklı Alanya

Antalyaspor camiası beş ay arayla iki farklı Alanyaspor deplasmanı yaşadı. İki deplasmandan sonucundaki güzellikleri yaşatan herkesin emeklerine teşekkür ederiz….

Beş Ayda İki Farklı Alanya
24 Ekim 2018 09:25

Tarih, 18 Mayıs 2018.

Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a konuk oldu.

Bahçeşehir Okulları Stadyumu’ndaki mücadelede oyuna hızlı başlayan kırmızı-beyazlılar, 12. dakikada Jevtovic ile golü buldu. Ev sahibi Alanyaspor bu gole 37. dakikada Douglas ile karşılık verdi ve ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısında ev sahibi Alanyaspor’un gollerini Villafanez ve Douglas kaydederken, ekibimizin 2. golü Doukara’dan geldi ve Antalyaspor sahadan 3-2 yenik ayrıldı.

Antalyaspor bu mağlubiyetle ligi 38 puanla 14. sırada tamamladı.

Karşılaşmadan önce ligde kalmayı garantileyen kırmızı beyazlı ekibimiz maalesef ki son maça farklı konular ile uğraşarak giriyordu. Ligde kalmanın garantilendiği Gençlerbirliği maçının ardından yönetimin yaptığı açıklama taraftarın büyük tepkisini çekmişti. Bunlar yetmezmiş gibi A. Alanyaspor maçının deplasman tribünü biletlerinin, maçın başlama saatine sadece birkaç saat kalaya kadar yönetim tarafından satışının engellendiği öğrenilmişti. Tüm engellemelere rağmen son anda da olsa tribünde yerini alan taraftarlarımız, o zamanki başkan Cihan Bulut tarafından tehdit edilmişti. Kaos ortamında geçen sezonu Alanya’da bu şekilde noktalamıştık.

Tarih, 21 Ekim 2018.

Süper Lig’in dokuzuncu haftasında Aytemiz Alanyaspor’a konuk olan Antalyaspor, 42. dakikada Doukara’nın golüyle sahadan 1-0 galip ayrılmayı başardı.

Antalyaspor, bu sonuçla haftayı 16 puanla 4. sırada tamamladı.

Karşılaşma öncesi takımı konakladığı otelden uğurlayan Antalyaspor taraftarları, Antalya-Alanya yolunda takım otobüsünün önünü keserek kırmızı beyazlı ekibimize tezahüratları ile destek verdiler. Ardından Alanya Oba Stadyumu’na ulaşan takımı yine Antalyaspor taraftarları karşıladı ve galibiyete olan inançlarını haykırdı.

Tribünde tam kadro yerini alan ve kendilerine ayrılan bölümü dolduran Antalyasporlu taraftarlar, maç öncesinde başlayan desteklerini karşılaşma boyunca yağmur çamur demeden sürdürdüler. Bu desteğe sahada karşılık veren futbolcular ile maç sonunda yağmur altındaki sevinç görüntüleri harika bir manzara oluşturdu. Takımı tebrik etmek için soyunma odasına giden başkan Ali Şafak Öztürk’ün yağmura aldırmadan taraftarların yanına gelip onlara teşekküre etmesi de gecenin güzel görüntülerindendi. Teknik Direktör Bülent Korkmaz’ın maç sonundaki konuşmasında “galibiyetin fitilini taraftarlar ateşledi” sözleri de geceyi özetler nitelikteydi.

Antalyaspor camiası beş ay arayla iki farklı Alanyaspor deplasmanı yaşadı. Gelişmeleri ile birlikte sonuçları da bir o kadar farklı olan iki deplasmandan sonucundaki güzellikleri yaşatan herkesin yüreğine ve emeklerine teşekkür ederiz. Tıpkı Barbaros Ortaokulu ziyaretini gerçekleştiren, ardından bunu göğüs reklamına taşıyıp tüm ülkeye bu gururun ulaşmasını sağlayanlara teşekkürü borç bildiğimiz gibi.