Gültekin Gencer: “Bakanlıktan Hesap İstesinler”

Gültekin Gencer, “Paraları buharlaştılar” açıklamalarına da cevap verdi …

Gültekin Gencer: “Bakanlıktan Hesap İstesinler”
7 Ekim 2016 13:03

Gültekin Gencer, gerçekleştirdiği basın toplantısında kendisine dair “Paraları buharlaştılar” açıklamalarına da cevap verdi. Gencer, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Geçtiğimiz sene haziran ayında stadyumu yetiştirme çalışmalarında çim ve elektronik sistem problemi yaşanıyordu. Haziran döneminde seçim ara süreci sebebiyle yeni hükümet kurulamamıştı. Stadyum Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait olduğu için Bakanlık ihale sürecini çalıştıramadı, karar alamadı. Paranın buharlaştırıldığını iddia ettikleri firma, Bakanlığın kendi iş yaptırdığı İzmirli dedikleri firma. İhale süreci yaşanmasın, stat gecikmesin diye Spor Toto nezdinde teklifler alındı ve bize teklifler gönderildi. 5.2 Milyon bu firmaya yatırılırsa işin çözüleceği yönünde Bakanlık’tan tavsiye alındı. Biz de bunun parasını Spor Toto’dan reklam bedeli karşılığında aldık. Bakanlık bu firmaya işi yaptırdı, faturası da reklam bedeli olarak kesilip o firmaya aktarıldı. Beceriyi beceriksizliğe çevirmeye çalışan yönetime soruyorum, parayı Bakanlık mı buharlaştırmış oluyor? ‘Cihazları çaldı’ dediler, stad benim stadım ben de cihazların bekçisi değilim. Antalyaspor başkanıyım. Belediye teslim almadan aldım diye geçti oturdu, uyuşmazlıktan ötürü terk etti. Aynı gece cihazlar kayboldu. Gerçek buharlaştırma ise Antalyaspor Kulübü Derneği’nde yapılmıştır. Geldiğim gün Antalyaspor Aş.’nin dernekten alacağı 10 Milyon TL’si vardı. Ucu açık olan 10 Milyon TL para ortada yok.

Stat yedek kulübelerinde uygulanan reklamlar konusunda da açıklamalarda bulunan Gencer, kendi dönemlerinde 300 bin TL olan tutarın yeni yönetimde 75 bin TL’ye düşürüldüğünü söyledi. Gencer, “Geçtiğimiz yıl Salman Aksal yedek kulübelerinin üzerine loca parası hariç 300.000 TL verdi. Şu anda reklam veren Antoto firması asbaşkanlardan birinin sahibi olduğu bir firma. Yörükoğlu zamanında bile 100.000 TL reklam parası alınmıştı. Her sene giderek artan rakam bu sene 75.000 TL’ye gerilemiş. Ayrıca tribün reklamları kaç paradan verildi, nasıl ve kimlere verildi? Kendileri önümüzdeki günlerde açıklarlar. Fikret Öztürk’ten geçen sene 100.000 TL almak için yalvardım. Biz kapısını çaldığımızda geri çeviren ve Antalyaspor’a yardım etmek istemeyen, bize hr türlü iftirayı atan insanlar kendi zamanında ne vermiş Antalyaspor’a bunu açıklamalı.” dedi.