Aziz Çetin’den Radikal Karar

Levent Sağlam yazdı…

Aziz Çetin’den Radikal Karar
7 Ekim 2021 09:00

Antalyaspor’da 11 Kasım 2020 tarihinde göreve başlayan Ersun Yanal ile yollar ayrıldı. Geçen sezon göreve geldikten sonra 6 farkla yenildiğimiz Hatayspor maçından sonra uyguladığı oyun sisteminden ötürü spor kamuoyu tarafından sıklıkla eleştiri alan Ersun Yanal, Antalyaspor camiası tarafında destek bulmuştu. Zira Antalyaspor’un takım yapısı ve kadro derinliği yeterli değildi. Bunun üzerine bir de yönetim değişikliği yaşanan Antalyaspor’da bu süreçte Ersun Hoca takımı hem ligde tutup hem de Türkiye Kupası’nda final oynattı.

Ali Şafak Öztürk ile göreve gelen Ersun Hoca, Ali Şafak Öztürk’ün istifasından sonra Mustafa Yılmaz’la yoluna devam etti. Mustafa Yılmaz’ın da görevi bırakmasından sonra bu sezona Aziz Çetin ve yönetimiyle başladı. Sezon başı 13 futbolcu transferi yapan Aziz Çetin ve yönetimi, Ersun Yanal’a geçen sezona göre ise alternatifli bir kadro bıraktı.

Süper Lig’de 38 maç oynayacak olan Antalyaspor’un 8 haftada aldığı 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet, Ersun Yanal ile yolların ayrılmasına neden oldu. Zira maç başı ortalamasının 1 puan olması ve bir önceki sezon ortalamasının altına düşmesi, Antalyaspor’da tehlike çanlarının çaldığının bir göstergesiydi. Bunun yanında maç sonu yaptığı açıklamalar, takım üzerinde yaptığı gereksiz ve yetersiz dokunuşlar, 8 haftada takımın 11’inin sürekli değişmesi, Çaykur Rizespor maçında tribünlere yaptığı hareket, özellikle Beşiktaş ve Adana Demirspor maçlarında yaptığı oyuncu tercihleri, bu ayrılığın sebepleri arasındaydı. Zira bu sezon Aziz Çetin ve yönetiminin Antalyaspor’un mali tablosu belliyken Ersun Yanal’a teslim ettikleri takımdan beklentiler, camia olarak bir önceki sezona göre daha iyi bir Antalyaspor idi.

Antalyaspor’da Ersun Yanal’dan sonra Nuri Şahin dönemi başladı. Radikal bir karar alan Aziz Çetin ve yönetimi, kadrosunda futbolcu olarak oynayan Nuri Şahin’e takımı emanet etti. İki haftalık milli arada bir hocayla anlaşmak, o hocaya takımı teslim etmek, takımı tanımasını ve başarısını beklemek Antalyaspor’u sıkıntılı bir sürece sokabilirdi. Aziz Çetin ve yönetimi böyle bir risk almaktansa takımı tanıyan, futbolculuk kariyeri başarılarla dolu, verdiği röportajlarda futbolculuktan sonra teknik direktörlük yapacağından bahseden, beyefendi, kişilikli Nuri Şahin’i tercih etti

Bu radikal bir karardı. Çünkü daha öncesinde pek de rastlamadığımız bir durumdu. Şahsi fikrimi sorarsanız, kötü bir karar da değil. Adı, şanı belli olan hocaları getirip her sezon düşme korkusuyla yaşayacak, üstüne üstlük bir sürü para ve tazminat ödeyeceğimize bu tip bir tercihte bulunmak mantıklı bir karar gibi görünüyor. Hayatta da böyle değil midir? Bazen yerinde ve zamanında aldığınız radikal kararlar, şansınız da yanınızdaysa sizi başarıya götürür.

Bundan sonra camia olarak yapılması gereken, bu radikal kararı alan Aziz Çetin ve yönetimi ile Nuri Şahin’in arkasında durmak, onlara destek olmak olmalıdır.