Dolar 36,2975
Euro 37,8276
Altın 3.416,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 13°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
13°C
Parçalı Bulutlu
Per 11°C
Cum 9°C
Cts 9°C
Paz 11°C

U16 Atletlerden Bursa’da 6 Madalya

Antalyaspor Atletizm Takımı, 6 madalya ile U16 Türkiye Salon Şampiyonası’nı tamamladı.

U16 Atletlerden Bursa’da 6 Madalya
12 Şubat 2025 10:52

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 7-9 Şubat 2025 tarihleri arasında Bursa’da düzenlenen U16 Türkiye Salon Şampiyonası, ülkenin dört bir yanından gelen sporcuların katılımıyla tamamlandı. 631 kadın ve 537 erkek sporcunun mücadele ettiği organizasyonda Antalyaspor Atletizm Takımı, güçlü rakipleri arasından sıyrılarak 6 madalya kazanma başarısı gösterdi.

Adını, 1974-1976 yılları arasında Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı yapan ve 1984 Los Angeles Olimpiyatları’nda yöneticilik görevini üstlenen Nejat Kök’ten alan şampiyonada Antalyaspor, 12 sporcu ile yarıştı. Osmangazi Belediyesi Atletizm Salonu’nda gerçekleşen organizasyonda, ilk 6’ya giren sporcular madalya kazandı.

Şampiyonada Emine Nur Bektaş, Gülle Atma branşında 12.56 metrelik derecesiyle Türkiye ikincisi oldu ve Antalyaspor’a ilk madalyasını kazandırdı. Bir diğer önemli başarı ise erkekler 4×200 metre bayrak takımından geldi. Takım, güçlü rakiplerine karşı sergilediği başarılı performansla ikinci sırada yer alarak Antalyaspor’un Türkiye ikinciliklerini ikiye çıkardı.

600 metre koşu yarışında Kamil Can Bayındır, 1.29.33’lük derecesiyle beşinci olurken, hemen arkasından gelen Hakkı Düzen, 1.29.59’luk derecesiyle altıncı olarak madalya kazandı. Hakkı Düzen, ayrıca 800 metre yarışında 2.04.85’lik derecesiyle dördüncü olarak bir madalya daha kazanarak şampiyonadaki bireysel başarılarını artırdı.

Emine Elif Özer, Sırıkla Atlama dalında yaşça büyük rakiplerine karşı mücadele ederek dördüncü sırayı aldı ve Antalyaspor’a bir madalya daha kazandırdı. Yüksek Atlama branşında yarışan İsmail Meriç Başkurt ise 1.71 metrelik atlayışıyla yedinci sırayı aldı ve madalya şansını az farkla kaçırdı.

Bursa’dan 6 madalya ile dönen Antalyaspor Atletizm Takımı, başarılarına bir yenisini eklerken, takımın master atleti Çiçek Solon Şensoy, 15-16 Şubat 2025 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’nda 80 yaş kategorisinde yarışacak.

Antalyaspor Atletizm Takımı, genç yetenekleriyle her geçen gün daha büyük başarılara imza atarak adını Türkiye atletizminde zirveye taşıma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.