U16 Atletizm Şampiyonasında Antalyaspor Farkı

U16 Atletizm Şampiyonasında Antalyaspor Farkı
7 Şubat 2024 19:43

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun çeşitli yaş kategorilerinde peşi sıra düzenlediği Salon Atletizm Şampiyonaları’nda U16 müsabakaları 3-4 Şubat 2024 tarihlerinde Bursa’da gerçekleşti. Osmangazi Atletizm Salonu’nda ter döken Antalyaspor atletizm takımı toplam 11 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza atarken akreplerin 3 atleti de de 4. Sırada yer alarak madalya seviyesinde olduklarını gösterdi.

Antalyaspor’un başarılı isimlerinden Fatma Nur Aka 300 metre yarışında 43.12, 200 metre yarışında da 26.96 koşarak bir Türkiye ikinciliği bir de Türkiye üçüncülüğü kazandı.

Aynı zamanda il karmaları ile çıktığı 4×200 metre bayrak yarışında da bir diğer Antalyasporlu Kübra Durgut ile birlikte bir Türkiye birinciliği elde eden Aka, Bursa’da altın, gümüş ve bronz madalya alarak ayrı bir başarıya imza attı.

Yüksek Atlama için piste çıkan 2009 doğumlu sporcu Birce Demirdoğan dereceleri ile tüm rakiplerini geride bırakarak altına uzanan bir diğer Antalyasporlu atlet olurken; Sırıkla Atlama kategorisinde yarışan 2010 doğumlu Efe Ali Özbek 3.00 metre ile gümüş madalya kazandı.

Birce gibi Yüksek Atlama kategorisinde mücadele eden Meriç Başkurt 1.67’lik derecesi ile ikinci olarak yüksek atlamada ikinci madalyayı kulübüne kazandıran isim oldu.

Yaş grubu olarak 2010 doğumlu sporculardan olan olan Hakkı Düzen 600 metreyi 1.31.69’luk sürede kat ederek bronz madalyalı atletlerin arasına adını yazdırırken 300 metre yarışında da beşinci sırayı elde etti. Aynı doğum yılına sahip atletlerden Emine Nur Bektaş ise Gülle Atma kategorisinde  ikinci sırayı alarak gümüş madalya kazanan isim oldu.

Yürüyüş branşında 3000 metre mesafeyi 14.54 yürüyen Muhammed Turgut Öztürk, birinci olarak bu alanda Antalyaspor’un ilk madalyasını kazanan isim olurken; Gülle atma müsabakasında boy gösteren Nisa Pekyürek elde ettiği dereceler sonucunda Türkiye İkincisi olarak gümüş madalya kazanan kırmızı beyazlı atletlerin arasında yer aldı.

Yine 2010 doğum yılına sahip sporculardan olan Emir Çakır’ın 300 metreyi 39.72 ile tamamlayarak dördüncü olduğu şampiyonada 200 metre finali için start çizgisindeki yerini alan Berat Bayözen 24.27 koşarak beşincilik elde etti.

Kendilerine hedef olarak belirledikleri U16 Türkiye Salon Atletizm Şampiyonasında 4 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalyanın ötesinde 3 dördüncülük, 3 beşincilik ve bir de yedincilik kazanan Antalyaspor atletizm takımı çalışmalarının karşılığını almış olmanın motivasyonu ile yeni yarışlara hazırlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.