Genç Akrepler İzmir’den Madalyalarla Döndü

Antalyaspor atletizm takımının sporcuları İzmir’den önemli derecelerle ayrıldı.

Genç Akrepler İzmir’den Madalyalarla Döndü
16 Temmuz 2024 14:14

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonalarının U20 etabı, 13-14 Temmuz 2024 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirildi. Kendilerinden 2 ila 3 yaş büyük atletlerle yarışan Antalyaspor atletizm takımı sporcuları, önemli derecelerle İzmir’den ayrıldı.

İzmir Atatürk Olimpiyat Stadı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 168 kadın ve 341 erkek olmak üzere toplam 509 sporcu madalya için yarıştı. Antalyaspor atletizm takım kaptanlarından Ömer Çağrı Aktan, 200 metre koşu yarışında 22.21’lik derecesiyle altın madalya kazanarak takımına büyük bir başarı kazandırdı. Aynı yarışta yer alan takım arkadaşı Selma Dönmez ise 26.05’lik derecesiyle U20 Kadınlar Türkiye beşincisi oldu.

Cirit branşında yarışan Antalyasporlu Berçem Varçin, 46 metre 14 santimetrelik atışıyla gümüş madalya elde etti. Disk atma yarışında ise Haktan Ahmet Çaprazlı, 41.06’lık derecesiyle beşinci olarak Antalyaspor’u gururlandırdı.

Uzun atlama dalında yarışan Talha Efe Girgin, 6.04’lük derecesiyle yedinci oldu. Organizasyonun ardından Antalya’ya dönen Antalyaspor atletleri, antrenmanlarına devam ederek federasyonun faaliyet takvimindeki yeni yarışlar için hazırlıklarını sürdürüyor.