Atletlerden Konya’da Altı Madalya

Atletizm takımı, Konya’da gerçekleşen şampiyonadan madalyalarla ayrıldı.

Atletlerden Konya’da Altı Madalya
7 Ağustos 2023 14:12

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye U16 – U18 Atletizm Şampiyonası 3-4 Ağustos 2023 tarihlerinde Türkiye’nin her bölgesinden toplam 1100 atletin katılımı ile Konya’da gerçekleşti.

Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Ali Topuz’un da kafile başkanı olarak Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile birlikte yerinde takip ettikleri yarışlarda kırmızı beyazlı atletler biri altın olmak üzere toplam altı madalya ile Konya’dan ayrıldı.

İlk gün koşulan U18 100 metrede yarışan Antalyasporlu Ömer Çağrı Aktan, seçme yarışında 10.91 koşarak kendi en iyi derecesi ile birinci oldu ve eylül ayının başında Sivas’ta düzenlenecek U18 Balkan Şampiyonası’nda yarışacak milli takım kadromuza adını yazdırdı. Final yarışında ise 11.07 koşan Ömer Çağrı, kürsü şansını saniyelerle kaçırmış olsa da milli takım vizesi ile yarıştan ayrılmış oldu.

Yine ilk gün gerçekleştirilen üç adım atlama müsabakasına sakatlığına rağmen katılan Sema Nur Güneş, sakatlığının da etkisi ile yedinci sırayı aldı.

Antalyaspor’un ilk gün katıldığı son yarış olan 400 metre kadınlar yarışında 59.60’lık derecesi ile kendi rekorunu yenileyen Selma Dönmez, üçüncü oldu ve milli takım davetini kıl payı kaçırmış oldu.

İkinci gün koşulan 200 metre yarışlarında hem kadınlar hem de erkekler kategorilerinde yer alan Antalya temsilcisi, kadınlar U16 kategorisinde 27.03 koşan Derya Konca ile on ikinci olurken; U16 erkekler finalinde 24.07 koşan Berat Bayözen ile yedinci oldu.

Aynı mesafenin U18 yaş kategorisi kadınlarda yarışan Selma Dönmez, final yarışında 26.09’luk derece elde ederek üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde yarışan Ömer Çağrı Aktan ise hem seçme yarışını hem final yarışını en ön sırada tamamlayarak yarışlara damgasını vurdu. Antalyasporlu Ömer Çağrı, hem seçme hem de final yarışında 22.40’lık Avrupa barajını geçerek önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan Avrupa Şampiyonası’nda yer alma hakkını kazandı.

İkinci gün gerçekleştirilen bir diğer yarış olan Gülle atmada U16 kadınlar kategorisinde yarışan Nisa Pekyürek, 10.95’lik atışı ile dördüncü sırayı aldı.

Engelli koşu yarışında 300 metre koşan Antalyaspor’un U16 atletlerinden Fatmanur Aka 48.93, Cansu Çelik 49.09, koşarak 48.50 olan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) barajlarını kıl payı kaçırdılar. Erkekler kategorisinde yarışan bir diğer Antalyasporlu U16 atlet Alper Kaan Özdemir, 42.73 derecesi ile TOHM barajının hemen altında yarışı tamamlayan sporculardan oldu.

Yarışların kapanışı niteliği taşıyan ve sporcuların katıldıkları illere göre takımlar oluşturdukları 4×100 metre bayrak yarışında Antalyaspor’un toplam altı atletinin yer aldığı kız ve erkek takımları sırasıyla ikinci ve dördüncü oldular.

Konya’da çıktıkları yarışlarda kendi derecelerini geliştirerek kazandıkları altı madalya ve milli takım davetleri ile gelişimlerini ortaya koyan Antalyasporlu genç atletler, olimpiyat hedefi ile çalışmalarına devam ediyor.