Atletler Dereceler Kazanmaya Devam Ediyor

Antalyaspor’un atletleri, Olimpik Deneme Yarışlarında kendilerini test etme fırsatı buldu.

Atletler Dereceler Kazanmaya Devam Ediyor
11 Nisan 2024 13:15

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Olimpik Deneme Yarışları 6-7 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi. U16, U18, U20, Büyükler yaş klasmanlarında uluslararası atletlerin de katılımı ile düzenlenen yarışlarda piste çıkan Antalyaspor’un atletleri kendilerini test etme fırsatı bulurlarken 3 birincilik, 3 ikincilik ve 3 üçüncülük elde ettiler.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Zeytinköy Atletizm Pisti’nin koşmalar, atmalar ve atlamalar kategorilerinde çok çeşitli müsabakalara ev sahipliği yaptığı organizasyonun ilk günü 100 metre koşan U16 kategorisi Antalyasporlu atletler Fatma Nur Aka ve Büşra Man sırasıyla ikinci ve üçüncü oldular.

Fatma Nur ve Büşra gibi 100 metre mesafe koşan U18 Erkekler kategorisi sporcular Ömer Yılmaz ve Arel Şura Yaldız ise sırasıyla birinci ve üçüncü olarak kırmızı beyazlı kulübün derecelerine yenilerini eklerlerken yine 100 metrede koşan Berat Bayözen ise U16 kategorisinde ikinci sırayı alarak akreplerin bu mesafedeki başarılarını perçinlemiş oldu.

Antalyasporlu atletlerin kendi en iyi derecelerini elde ettikleri atmalar yarışmalarında ter döken U16 sporcusu Emine Nur Bektaş, Disk Atma müsabakasında 30.99 atarak birinci olurken; Cirit Atmada ise 40.82’lik kendi en iyi derecesine ulaşarak ikinci oldu. Öte yandan Ciritte piste çıkan Bektaş’ın takım arkadaşı Özlem Balıca da 36.51 derecesi ile kendi rekorunu yenileyerek üçüncü oldu.

Yüksek atlama için adım alan Antalyaspor’un 2010 doğumlu genç atleti İsmail Meriç Başkurt ise 1.67 atlayarak birinci oldu ve kırmızı beyazlıların Olimpik Deneme Yarışları’ndaki birincilik sayısını üçe yükselten isim oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.