Atletizm Takımına Büyük Tecrübe

Atletizm takımı, masterler kategorisinin en tecrübeli isimlerinden birini ekibine dahil etti.

Atletizm Takımına Büyük Tecrübe
10 Mart 2023 17:45

Genç yaş kategorilerinde madalyaları toplamaya başlayan Antalyaspor atletizm takımı, masterler kategorisinin en tecrübeli isimlerinden biri olan Çiçek Solon Şensoy’u ekibine dâhil etti.

Antalyaspor Hasan Subaşı Tesisleri’nde gerçekleşen törene Antalyaspor Kulübü Derneği yönetim kurulu üyesi Ali Topuz, Genel Koordinatör Abdullah Saraçoğlu, Atletizm takımı sponsoru Veli Demir Otomotiv adına Veli Demir, Yasin Demir, Mustafa Ergun ve takımımızın antrenörleri ile birlikte son dönem başarılarıyla dikkatleri üzerlerine çeken Antalyasporlu genç atletler katıldı.

Törende söz alan Çiçek Solon Şensoy, ortaokul yıllarında İstanbul’da tanıştığı atletizmi 1960 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü bünyesinde lisanslı olarak devam ettirdiğini söyleyerek daha sonra kuruluş çalışmalarında da yer aldığı İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü kadrosuna dahil olduğunu ekledi.

2000’li yılların başında Antalya’ya yerleştiğini, Antalya’yı çok sevdiğini ve artık kendini Antalyalı olarak hissettiğini söyleyen 1943 doğumlu sporcu, daha önce de çeşitli dönemlerde görüştüğü Antalyaspor’un bünyesinde yarışma isteğinin nihayet gerçekleşmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Şensoy, atletizmin ülkemizde çeşitli zorluklar içerisinde yapıldığını ancak Antalya’nın en büyük markası olan Antalyaspor’un bu alandaki faaliyetleri ve Antalya halkının ilgisi sayesinde bu zorlukların rahatlıkla aşılabileceğini ekledi.

Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi Ali Topuz ise beklentilerimizi boşa çıkarmayan genç sporcularımız ve antrenörlerimiz ile Çiçek Hanım’ı bir araya getirmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, Çiçek Hanım’ın kendi yaş kategorisinde uluslararası alanda düzenlenecek Dünya Atletizm Salon Şampiyonası için bu ay Polonya’ya eylül ayında ise Avrupa Şampiyonası için İtalya’ya hareket edeceğini, Şensoy’un İtalya’da kürsüyü hedeflediğini ekleyerek sözlerini sonlandırdı.

Kırmızı beyazlı atletlerin en önemli destekçisi Veli Demir Otomotiv adına söz alan Veli Demir ise Atletizm branşımız ile bir aile gibi olduklarını vurgularken, oldukça iyi ilişkiler sürdürdükleri yönetici ve antrenörlere teşekkür etti. Demir, “Çiçek Hanım da inşallah tecrübeleri ile ailemize önemli katkılar sunacaktır. Bizler takımımızın maddi ve manevi olarak her zaman arkasındayız, inşallah yakaladığımız başarı grafiğini daha da yükseğe taşıyacağız” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından tören fotoğraf çekimi ile sonlandı.