Antalyasporlu Sporcu Balkan İkincisi

Antalyasporlu milli atlet Ömer Çağrı Aktan, Sivas’tan gümüş madalya ile ayrıldı.

Antalyasporlu Sporcu Balkan İkincisi
9 Eylül 2023 15:33

Bu sene ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleşen U18 Atletizm Şampiyonası Sivas’ta gerçekleşti. Antalyasporlu milli atlet Ömer Çağrı Aktan ve antrenörü Damla Gönen’in de yer aldığı atletizm milli takımımız toplamda 21 madalya kazanırken Ömer Çağrı da Sivas’tan gümüş madalya ile ayrıldı.

Sivas 4 Eylül Spor Vadisi Atletizm Pisti’nde düzenlenen şampiyonaya 15 ülkeden 310 atlet katılırken ay yıldızlılarımız, Sırbistan ve Hırvatistan’ı geride bırakarak ülkeler sıralamasını en önde tamamladı.

Kırmızı beyazlıların genç atleti Ömer Çağrı Aktan’ın da yer aldığı bayrak takımımız ise elde ettiği 42.35’lik derece ile Hırvatistan’ın hemen arkasında, Sırbistan’ın ise önünde yer alarak ikinci oldu ve gümüş madalyaya ulaştı.

Millilerimizin yanı sıra Bulgaristan, Azerbaycan, Kosova, Moldova, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan, Romanya, Bosna-Hersek, Gürcistan, Karadağ, Hırvatistan, Ukrayna ve Slovenya’nın yer aldığı şampiyonada önemli tecrübeler ve bir de gümüş madalya elde eden Antalyasporlu Ömer Çağrı Aktan ve antrenörü Damla Gönen, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun faaliyet takviminde ye alan yeni yarışlar için hazırlıklarına devam ediyor.