Asla Unutmamalıyız

Ramazan Özaylı yazdı…

Asla Unutmamalıyız
23 Mayıs 2022 08:56

Stres ve sıkıntılarla başlayan, devre arasına kadar bu stresle geçen bir ilk yarı maratonunun ardından ikinci yarıda tabiri caizse üzerindeki ölü toprağını atmış, futbol oynamaya odaklanmış bir takım haline gelerek 16 hafta boyunca yenilgi yüzü görmedik. Bu 16 karşılaşmanın 10 tanesinden ise 3 puanla ayrıldık. Kulübede teknik kurmaylar, sahada futbolcular, tribünde bu takımın gerçek sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni yerine getirdi. Bazı konularda gecikmeler olsa da geldiğimiz nokta hepimizi gururlandırıyor.

Ersun Yanal ile geçirilmiş bir sezon öncesi “yükleyememe” kampı döneminden sonra futbolcularımızın ligin ikinci yarısında yeni gelen ekibin çalışmalarından sonra görülen fiziksel yükseliş başarılarımızdaki temel kilit noktadır. Ersun Yanal’ın yapmadığı yüklemeleri devre arası ve lig devam ederken başarmak ve bu yüklemeler yapılırken sahadaki futbolcuların adale sakatlığı yaşamadan yoluna devam etmesini sağlamak gerçekten profesyonellik ve tecrübe gerektiren bir meziyet. Brezilyalı performans antrenörümüz Marcelo Martins büyük şans bizim için.

Nuri Şahin ilk önce kendine ve ekibine inandı ve bu inancı herkese aşıladı. Genç, istekli ve sahaya sadece ama sadece galibiyet için çıkmak isteyen, rakip ya da stat fark etmeksizin meşin yuvarlağın her yerde meşin olduğunu, doğruları yaptıkları sürece o topu çizgiden geçirebileceğimizi idrak ettirdi. Oyun içinde zaman zaman hatalar yapılsa da genel olarak saha içinde takım disiplininden kopmalar yaşamadık desek yeridir.

Antalyaspor için lig biteli henüz iki gün olmuşken resmi olarak açıklama olmasa da transfer gelişmeleri dillenmeye başlandı. Lig bitse de çalışmaya devam ediliyor ve teknik ekibin kadro revizyon hazırlıkları tamam gibi gözüküyor.

Yapamaz, beceremez, altından kalkamaz diyenlere ve kendisine inanmayıp haset besleyenlere, sadece işine ve takımın başarısına odaklanarak sahada şapka çıkarılan bir futbol oynayan takım yaratan başta başkanımız Aziz Çetin olmak üzere yönetim kurulu üyelerinin hepsi alkışı hak ediyor.

Haziran ayı Antalyaspor için oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. Sonu güzel biten bir sezonun akabinde yaşanacak gelişmeler düzen bozmak üzerine olmamalıdır. Bu hareketli dönemde kırgınlıklar, gerilimler yerine Antalyaspor için aklı selim davranıp ortak noktada buluşarak hareket etmek herkes için en iyisi olacaktır. Antalya sanıldığının aksine küçük, birbirimizin yüzüne bakacağımızı asla unutmamalıyız. Antalyaspor adına atılacak adımları iyi niyetle değerlendirip takımı ve camiayı geriye götürüp hasar verecek ve bize enerji kaybettirecek girişimlerde bulunmamak en doğru yol olacaktır.