Antalyaspor’un Yeni Yıldızını Eto’o Açıkladı

Antalyaspor’un yeni yıldızını Samuel Eto’o açıkladı…

Antalyaspor’un Yeni Yıldızını Eto’o Açıkladı
20 Nisan 2017 14:55

Antalyaspor’un golcü oyuncusu Samuel Eto’o, takım arkadaşları Yekta Kurtuluş ve Serdar Özkan ile birlikte katıldığı söyleşide Bilfen Antalya Kampüsü öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Bir öğrencinin “Türkiye’deki genç futbolculara kendilerini kanıtlamaları için yeterli imkan tanınıyor mu?” sorusuna yanıt veren Eto’o,  geleceğin yıldız adayı olarak gördüğü genç ismi de açıkladı.

Antalyaspor’da çok önemli bir yeteneğin olduğunu söyleyen Kamerunlu golcü, “Ben geçen yıl U21 Takımı’nın maçını izlerken onun yeteneğine hayran kaldım. Bahsettiğim isim; Doğukan Sinik. Bu genç yetenek A takım kadrosuna da alındı ama geçen sezon Antalyaspor’un ligdeki hedefleri nedeniyle sadece bir maç şans bulabildi. Antalya’da 7-0 kazanılan Trabzonspor maçında oynadı. Şu anda U18 Milli Takım’ın Slovakia Cup’ta mücadele edecek kadrosunda yer alan o genç yetenek, 2-3 sene sonra 50-60 milyon Euro değerinde bir isim olacak. Ben onu Antalyaspor’un çok önemli bir değeri olarak görüyorum” diye konuştu.

‘Türkiye’deki futbol kalitesi’ ile ilgili soruyu cevaplayan Samuel Eto’o, “Türkiye’de futbolun gelişmemesi için hiçbir neden yok. Çünkü tesisler ve sahalar çok iyi. Türk futboluna var olan tutku çok iyi. Hırslı bir şekilde devam edilirse Türk futbolu yakın zamanda Avrupa’da büyük bir başarı elde edebilir” dedi.

Spor müsabakalarında karşılaşılan olumsuz davranışlar ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Serdar Özkan, “Müsabakalarda adrenalini o kadar yüksek maçlar oynuyoruz ki bazen kendimizi kaybedebiliyoruz. Hoş olmayan görüntüler çıkabiliyor ortaya. Ama şunu bilmenizi istiyorum ki maçtan sonra günlük hayatımıza döndüğümüz zaman hepimiz tabii ki arkadaşız. Bizim için sonrasında sıkıntı kalmıyor. Bizim de herkes gibi istediğimiz, futbolun sadece güzelliklerinin yaşanması ve görülmesi. Bunun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hayatında unutamadığı en önemli golün bu sezon Fenerbahçe’ye karşı attığı gol olduğunu söyleyen Yekta Kurtuluş, “Antalyaspor formasıyla attığım ilk golümdü hem de takımıma 3 puanı getirdiği için de beni çok mutlu etmişti” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sordukları karşılaştırmalı sorularda ise; dünya futbolu için gelmiş geçmiş en önemli ismin Messi olduğunda hem fikir olan Antalyasporlu oyuncular, yoğun ilgiyle izlenen söyleşinin ardından öğrencilerin formalarını da imzaladılar.